Supa crema de dovleac

29 septembrie 2011Diva in Bucatarie

Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac este optiunea pentru o supa de sezon. Dulce si aromata, rapida si gustoasa – supa aceasta o sa va placa cu siguranta.

INGREDIENTE:

500 g pulpa dovleac
800 ml supa pui/legume
100 ml lapte (poate fi si de soia)
1 ceapa mare
2 linguri ulei masline
1 frunza de dafin
1 praf de nucsoara
1/4 lingurita ghimbir

Pentru servit:
crutoane cu usturoi
seminte de dovleac
smantana

PREPARARE:

Dovleacul curatat de seminte si decojit, il radem. Calim ceapa tocata marunt pana devine sticloasa, apoi punem dovleacul si le calim impreuna pana se moaie acesta.

Turnam supa peste dovleac, adaugam laptele, frunza de dafin, ghimbirul si nucsoara. Lasam sa fiarba 20 minute la foc mediu.

Luam supa de pe foc, o lasam sa se raceasca putin si o pasam. Condimentam cu sare si piper.
Servim supa in boluri, punand crutoane de paine cu usturoi, smantana si seminte de dovleac prajite putin.

Pofta buna!

Va invit sa ma urmaresti si pe youtube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Draga mea, este atat de rapida si atat de delicioasa… poate te inarmezi cu rabdare si o faci. In octombrie fac si reteta de la tine. Pup

  1. Eu am o intrebare, cat lapte trebuie 100 ml sau 200 de ml caci la ingrediente se repeta valoaea de „100 ml lapte”. Multumesc frumos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *