Supa crema de dovleac
Supa crema de dovleac
Supa crema de dovleac este optiunea pentru o supa de sezon. Dulce si aromata, rapida si gustoasa – supa aceasta o sa va placa cu siguranta.
INGREDIENTE:
500 g pulpa dovleac
800 ml supa pui/legume
100 ml lapte (poate fi si de soia)
1 ceapa mare
2 linguri ulei masline
1 frunza de dafin
1 praf de nucsoara
1/4 lingurita ghimbir
Pentru servit:
crutoane cu usturoi
seminte de dovleac
smantana
PREPARARE:
Dovleacul curatat de seminte si decojit, il radem. Calim ceapa tocata marunt pana devine sticloasa, apoi punem dovleacul si le calim impreuna pana se moaie acesta.
Turnam supa peste dovleac, adaugam laptele, frunza de dafin, ghimbirul si nucsoara. Lasam sa fiarba 20 minute la foc mediu.
Luam supa de pe foc, o lasam sa se raceasca putin si o pasam. Condimentam cu sare si piper.
Servim supa in boluri, punand crutoane de paine cu usturoi, smantana si seminte de dovleac prajite putin.
Pofta buna!
Va invit sa ma urmaresti si pe youtube
Imi place cum arata.Trebuie sa fie tare buna.Te pup!
Super buna! Nici mie nu mi-a venit sa cred ce bunatate a iesit!
ce culoare frumoasa are !!!!
Multumesc Adina!
Nu-mi place mie dovleacul dar in schimb ma delectez cu prezentarea ta!Pupici!
Multumesc Teo!
N`am mancat niciodata, dar nu refuz o portie! 🙂 Arata foarte apetisant. Pupici
Draga mea, este atat de rapida si atat de delicioasa… poate te inarmezi cu rabdare si o faci. In octombrie fac si reteta de la tine. Pup
Nu am mancat niciodata…cu siguranta e buna nu?:)
Pupici
Draga mea, este chiar buna! Si eu am avut ceva rezerve, dar este super ok!
Iarasi imi faci pofta! Eu fac un pic altfel dar data viitoare am sa ma inspir si de aici!
Dana, poti sa o incerci este minunata!
Nu am incercat, dar cred ca in weekendul acesta ii vine randul 😉
Te pup!
Angi, astept impresiile. Te pup!
Eu am o intrebare, cat lapte trebuie 100 ml sau 200 de ml caci la ingrediente se repeta valoaea de „100 ml lapte”. Multumesc frumos
Din greseala l-am scris de 2 ori… Multumesc mult pentru atentionare!