Salata de pastai cu maioneza si usturoi

7 august 2013Diva in Bucatarie

Salata de pastai cu maioneza si usturoi. Simpla, rapida si gustoasa, aceasta salata de fasole pastai este perfecta pentru cina, dar putem sa o servim si la petrecerile unde avem mese tip „bufet suedez”.

Simpla, rapida si gustoasa, aceasta salata de fasole pastai este perfecta pentru cina, dar putem sa o servim si la petrecerile unde avem mese tip „bufet suedez”.

INGREDIENTE:

500 g pastai galbene
1/2 legatura marar
sare
2-3 catei usturoi
1 galbenus
1 lingurita mustar
ulei

PREPARARE:

Curatam pastaile de capete si codite si le punem la fiert in apa cu sare.

salata-de-fasole-pastai-cu-maioneza-si-usturoi-1

Le vom fierbe astfel incat sa fie fierte bine, dar „al dente”, in niciun caz foarte moi. In acest timp pregatim maioneza dintr-un galbenus de ou si o lingurita de mustar, in care adaugam incet ulei. Pisam cateii de usturoi si ii punem in maioneza.

Scurgem pastaile de fasole si le lasam sa se raceasca.

salata-de-fasole-pastai-cu-maioneza-si-usturoi-2

Dupa ce s-au racit le taiem in bucatele mai mici, apoi le amestecam cu maioneza cu usturoi. Punem maioneza in functie de gusturi (de la 4 la 7 linguri). Adaugam mararul tocat, sare si putin piper proaspat macinat si amestecam.

O putem servi imediat, dar tinuta la rece minim 30 de minute va fi mai buna!

salata-de-fasole-pastai-cu-maioneza-si-usturoi-01

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *