Paste cu ciuperci si ulei cu trufe

12 iunie 2025Diva in Bucatarie

Paste cu ciuperci. Paste cu ciuperci si ulei de masline cu trufe. Paste cu ciuperci si ulei aromat cu trufe. Reteta de paste cu ciuperci si trufe. Ulei de trufe

Paste cu ciuperci si ulei de masline cu trufe A
Porții: 3 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 10 Min Timp gatire: 15 Min Timp total: 25 Min

Paste cu ciuperci si ulei de masline cu trufe – un preparat rafinat, aromat si perfect pentru o cina eleganta.

Cand vine vorba despre preparate rapide, gustoase, cu aer sofisticat, pastele cu ciuperci si ulei de masline cu trufe sunt alegerea ideala.

Aceasta reteta te cucereste prin simplitate si arome elegante, ce transforma orice masa intr-o experienta culinara deosebita.

Este potrivita atat pentru o cina in familie, cat si pentru un pranz cu prietenii.

Combinatia dintre ciupercile suculente si aroma intensa de trufe, aduce rafinamentul bucatariei italiene la tine acasa.

Trufele, considerate un aliment de lux, aduc o aroma profunda ce se potriveste cu ciupercile.

Este un preparat vegetarian satios, impresionant din punct de vedere al gustului.

paste cu ciuperci si ulei de masline cu trufe B

Se pot folosi ciuperci champignon, hribi sau mixuri de ciuperci.

Te sfatuiesc sa le gatesti doar pana se rumesc usor, astfel incat sa ramana suculente.

La gustul bun al acestui preparat au contribuit doua tipuri de ulei de masline.

Pentru calirea ciupercilor am folosit ulei de masline extravirgin Classico de la Monini.

Avand arome echili­brate si armonioase poate fi folosit pentru orice fel de mancare.

Pentru aroma deosebita am turnat doua linguri de ulei de masline extra virgin Monini Tartufo Bianco de la Monini.

Acesta te ajuta  sa descoperi aromele cele mai autentice si traditionale din bucataria italiana intr-o noua forma, gustoasa si usor de utilizat.

paste cu ciuperci si ulei de masline cu trufe C

Poti incerca sa folosesti aceste uleiuri si pentru alte retete de paste:

  1. Paste in sos cremos de ciuperci si spanac
  2. Paste cu pui si ciuperci la cuptor

Varianta simpla, a retetei pe care o las mai jos, mi se pare cea mai buna.

O poti adapta usor adaugand legume, verdeturi proaspete, iar branza poate fi inlocuita de Grana Padana sau parmezan.

Beneficii

Este perfecta pentru cei apreciaza mancarea sanatoasa, rapida si savuroasa.

Uleiul de masline extravirgin aduce un aport sanatos de grasimi bune.

Ciupercile sunt o sursa valoroasa de fibre, proteine vegetale si antioxidanti.

Este o alegere inspirata pentru o alimentatie echilibrata, dar si pentru momentele in care vrei sa impresionezi.

Pentru reteta de paste cu ciuperci si ulei de masline extra virgin cu trufe ai nevoie de putine ingrediente si efort minim.

Acest preparat merita un loc de cinste in meniul saptamanal.

Iti las pentru inceput reteta video. te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/9 Ingrediente

Instrucțiuni

0/6 Instrucțiuni
  • paste cu ciuperci si ulei de masline cu trufe 1
    Pentru inceput apa pentru paste la fiert si am ras 100 g de branza Pecorino Romano.
  • paste cu ciuperci si ulei de masline cu trufe 2
    In continuare am curata ciupercile si le-am taiat in bucati de marime medie. Se vor micsora in timpul gatirii. Am incins 100 ml ulei de masline extravirgin Classico de la Monini.
  • paste cu ciuperci si ulei de masline cu trufe 3
    Am pus ciupercile si le-am gatit pana cand s-a evaporat lichidul si s-au rumenit.
  • paste cu ciuperci si ulei de masline cu trufe 4
    Cat timp s-au prajit ciupercile a dat apa in clocot, asa ca am adaugat sare, apoi am pus spaghetele la fiert. Le-am fiert conform instructiunilor de pe pachet. Dupa 7 minute am scos 130 ml din apa in care fierb pastele.
  • paste cu ciuperci si ulei de masline cu trufe 5
    Peste ciupercile rumenite am presarat putina sare si piper proaspat macinat.
  • paste cu ciuperci si ulei de masline cu trufe 6
    Am pus branza rasa, apoi am turnat apa de la paste. Imediat am pus pastele scurse si am presarat patrunjel tocat. Pentru aroma deosebita am turnat doua linguri de ulei de masline extra virgin Monini Tartufo Bianco de la Monini. Pastele sunt numai bune de mancat imediat dupa ce a fost oprit focul. Miros foarte bine si sunt gustoase. Pentru décor poti sa mai presari branza rasa si patrunjel tocat.
Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *