Gem de visine cu lavanda, dulce-acrisor si rafinat

30 iunie 2025Diva in Bucatarie
5/1Reviews

Gem de visine cu lavanda. Reteta de gem de visine cu lacanda. Gem de visine aromat. Reteta rapida de gem de visine. Gem din visine cu putin zahar. Reteta gem

gem de visine cu lavanda A
Porții: 1 Portie Dificultate: Usor Timp prep: 25 Min Timp gatire: 5 Min Timp total: 30 Min

Gem de visine cu lavanda, dulce-acrisor si rafinat, perfect pentru micul dejun, deserturi elegante sau cadou pentru prieteni.

Cand vara isi intra in drepturi si pietele se umplu de visine coapte, suculente si usor acrisoare, este momentul perfect sa le transformam intr-un gem spectaculos.

Insa de data aceasta, nu orice gem!

M-am gandit la o reteta cu adevarat speciala: gem de visine cu lavanda.

Este un deliciu parfumat, rafinat si surprinzator de simplu.

Am reusit sa transform un gem clasic intr-un desert gourmet.

O reteta inedita cu note florale

Gemul de visine cu lavanda nu este doar un preparat dulce – este o experienta senzoriala.

Fiecare lingurita aduce un echilibru perfect intre dulceata visinelor si accentele delicate ale lavandei, iar textura fina si culoarea rubinie il transforma intr-un preparat de exceptie.

Este acel tip de gem care iti aduce aminte de vacante linistite, de dimineti cu paine prajita si unt, dar si de momente de rasfat cu o lingura din ceva cu totul aparte.

Mi se pare ideal pentru a fi savurat la micul dejun, in deserturi elegante sau chiar alaturi de branzeturi fine, intr-o asociere sofisticata.

gem de visine cu lavanda B

Dulceata perfecta cu Zahar Margaritar 2:1

Pentru un gem reusit, alegerea zaharului potrivit este esentiala.

Zaharul Margaritar 2:1 este ideal pentru aceasta reteta deoarece permite pastrarea gustului intens al visinelor.

Ofera in acelasi timp o consistenta perfecta si un continut redus de zahar.

Astfel, gemul de visine cu lavanda devine mai natural, mai sanatos si mai plin de savoare.

In plus, timpul de fierbere este scurt, ceea ce ajuta la mentinerea proprietatilor nutritive ale fructelor.

Este un ingredient de incredere in orice bucatarie. Este ideal chiar si pentru cei care nu au foarte mult timp la dispozitie sau pentru incepatori in ale gatitului.

Gemul de visine cu lavanda poate fi savurat simplu, pe paine proaspata sau briose, dar este si un adaos rafinat in deserturi elegante – de la cheesecake la tarte sau clatite fine.

Pentru ca unele combinatii nu doar ca incanta gustul, ci si creeaza amintiri, poti face un borcan cadou prietenilor de suflet.

gem de visine cu lavanda C

Iti las cateva sfaturi, pentru ca gemul tau sa iasa perfect:

  1. Folosesti fructe proaspete, ferme, fara lovituri.
  2. Ai grija sa le speli foarte bine.
  3. Chiar daca visinele sunt acrisoare nu ezita sa folosesti sucul de lamaie. Va impiedica oxidarea fructelor, iar gemul va avea culoare frumoasa.
  4. Nu fierbi gemul mai mult de 4 minute.
  5. Poti sa faci testul de gelifiere punand o lingurita din sirop pe farfurie. Lasi 2-3 minute, apoi verifici daca este legat.
  6. Sterilizezi borcanele inainte sa te apuci de pregatirea gemului. Trebuie sa verifici capacele, astfel incat sa se inchida bine si sa nu se dea peste cap.
  7. Gemul se patreaza in loc racoros si intunecat pana la deschiderea borcanului. Apoi, il poti tine in frigider.

Poti sa incerci si alte retete de gem cu ingrediente ce aduc aroma si gust bun:

  1. Gem de capsuni cu piper roz si lime
  2. Dulceata de caise cu rozmarin
  3. Gem de cirese cu rom

Cu siguranta acest gem de visine cu lavanda va trece in topul preferintelor tale, asa ca las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare, pas cu pas.

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/4 Ingrediente

Instrucțiuni

0/8 Instrucțiuni
  • Gem de visine cu lavanda 1
    Pentru inceput am spalat borcanele si capacele, apoi le-am sterilizat. In acest timp am spalat visinele. Mi-am pregatit ingredientele la indemana, astfel incat prepararea sa decurga rapid. In continuare am indepartat coditele si samburii folosind un dispozitiv special pentru scos samburii.
  • Gem de visine cu lavanda 2
    Am cantarit visinele si le-am pus intr-o oala incapatoare. Am ales o oala din inox, cu fund dublu, pentru a evita lipirea. Peste fructe am pus zaharul gelifiant Margaritar 2:1. Acesta este garantia unui gem bine legat, intr-un timp foarte scurt. Se foloseseste la 2 parti de fructe una de zahar. Pentru un kilogram de visine, cantarite dupa curatire, am folosit toata cantitatea de zahar din cutie.
  • gem de visine cu lavanda 3
    Am pasat fructele amestecate cu zahar.
  • Gem de visine cu lavanda 4
    Apoi, am adaugat sucul de la o lamaie mare.
  • gem de visine cu lavanda 5
    La final am pus 3/4 de lingura cu lavanda. Am pus oala pe foc. Din momentul in care a inceput sa fiarba am avut nevoie de 4 minute. Am amestecat tot timpul, dar am avut grija sa scot si spuma formata in acest timp. Cu cat deschiderea oalei este mai larga spuma va fi mai putina. Chiar si aceasta spuma se poate consuma cand se raceste.
  • gem de visine cu lavanda 6
    Am oprit focul si am facut proba de gelifiere punand putin gem pe o farfurie racita. Se poate observa usor ca s-a legat bine gemul! Acesta nu cade de pe farfurie.
  • Gem de visine cu lavanda 7
    Am transferat rapid gemul fierbinte in borcanele la fel de fierbiniti. Am sigilat borcanele cu capace. Cand s-au racit le-am pus in camara.
  • Gemul de visine cu lavanda a iesit atat de bun, incat s-a terminat un borcan in primele doua zile.

Notă

Nu uita sa pui eticheta pe borcan ca sa nu le confunzi cu alte gemuri.  Dupa ce deschizi borcanul de gem de visine cu lavanda il poti pastra in frigider.

Gem de visine cu lavanda D

Print

Distribuie pe:

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *