Gem de mure, gustul verii intr-un borcan

4 iulie 2025Diva in Bucatarie
5/2Reviews

Gem de mure. Reteta gem de mure. Cum faci gem de mure. Reteta simpla si rapida de gem de mure. Gem de mure rapid.

gem de mure A
Porții: 3 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 16 Min Timp gatire: 4 Min Timp total: 20 Min

Vara este anotimpul gusturilor intenese si al culorilor vii, iar gemul de mure este una din cele mai parfumate si mai savuroase delicii pe care le poti pastra in camara.

Iti va aduce aminte de soare, fructe de vara si prospetimea acestui anotimp frumos.

Acest gem de mure este apreciat pentru gustul sau dulce-acrisor, culoarea intensa si consistenta catifelata.

Murele sunt fructe de padure bogate in antioxidanti, vitamine si fibre.

Transformarea lor intr-un gem aromat este cea mai buna metoda pentru a le conserva pentru lunile urmatoare.

Folosirea zaharului Margaritar 2:1 te ajuta sa faci un gem cu mai putin zahar.

La final vei avea un preparat gustos, dar mai sanatos..

Vei pastra aroma, gustul si textura fructelor gatind gemul rapid.

gem de mure B

Gem de mure – esenta verii

Cand preparai acasa gem de mure poti controla calitatea fructelor si cantitatea de zahar.

Fie alegi sa il servesti pe o felie de paine cu unt la micul dejun, fie il adaugi in prajituri, cheesecake cu sau fara coacere, tarte sau placinte.

Merge chiar si pe un platou alaturi de branzeturi.

Ce imi place la aceasta reteta?

  1. In primul rand gustul duce-acrisor, proaspat si aromat.
  2. Daca ti se pare dificil sa faci gem , cu reteta mea vei descoperi ca se face extrem de simplu si rapid
  3. Ai nevoie doar de trei ingrediente: mure, zahar Margaritar 2:1 si suc de lamaie

gem de mure C

Ingrediente necesare

  1. Mure – proaspete, coapte, acrisoare. Le poti inlocui si cu fructe congelate, dar cresti timpul de fierbere cu 2 minute. Acestea contin mai multa apa.
  2. Zahar Margaritar 2:1 -leaga gemul si dulceata intr-un timp foarte scurt. Este imbogatit cu pectina din mere si acid citric, pentru ca fierberea sa fie de doar 4 minute.
  3. Suc de la o lamaie mare. Alege lamai bio, cu coaja subtire, caci sunt mai suculente.

Mai multe retete de gem pe care le poti pregati rapid:

  1. Gem de capsuni cu piper roz si lime
  2. Gem de capsuni cu vanilie
  3. Gem de cirese cu rom
  4. Gem de visine cu lavanda

Vei adora acest gem de mure in lunile ce vor urma.

Daca vrei un gem mai fin, fara seminte, poti sa il dai prin sita.

Mie imi place fix asa, mai rustic.

Ca sa se pastreze bine il vei pune fierbinte in borcane sterilizate, fierbinti, cu capace ce se inchid bine si nu se dau peste cap.

Il pastrezi in loc racoros, intunecat.

Dupa ce deschizi borcanul gemul va sta in frigider pana se consuma.

Acestea fiind spuse te las sa descoperi cum sa faci cea mai simpla reteta de gem de mure.

Nu uita sa ma urmaresti si pe youtube.

 

 

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/3 Ingrediente

Instrucțiuni

0/5 Instrucțiuni
  • gem de mure 1
    Pentru inceput am spalat borcanele, apoi le-am pus in cuptorul preincalzit la 110°C. Am oprit cuptorul si am lasat borcanele pana am terminat pregatirea gemului. In continuare am spalat bine murele sub jet de apa si le-am indepartat coditele. Apoi, le-am uscat si le-am pus intr-o oala incapatoare. Peste acestea am pus zahar gelifiant 2:1 de la Margaritar si am amestecat. Am respectat proprtia indicata: la doua parti de fructe o parte de zahar.
  • gem de mure 2
    Am stors sucul de la lamaie si l-am pus peste fructe.
  • gem de mure 3
    Apoi, am pasat o parte din fructe. Am lasat cam jumatate nepasate, astfel incat sa am si mure intregi. Imi place sa am pe painea cu unt si fructe intregi.
  • gem de mure 4
    Am dat drumul la foc si am amestecat din cand in cand pentru a fi sigura ca nu se lipeste. Din momentul in care a dat in clocot am lasat sa fiarba fix 4 minute. In acest timp am indepartat spuma care s-a format.
  • gem de mure 5
    Dupa 4 minute am oprit focul si am turnat gemul obtinut in borcanele fierbinti. Am pus capacele, le-am infiletat. Gemul cu mure a iesit super delicios, intr-un timp foarte scurt. Cand gemul s-a racit am mutat borcanele in camara racoroasa.

Notă

Gemul rezista in camara si pana la doi ani, dar dupa ce deschideti borcanele trebuie consumat in 7-10 zile. Il puteti pastra in frigider pana terminati continutul borcanului. Nu uita sa etichetezi borcanele pentru a sti ce contin, dar si data cand ai pregatit gemul de mure. Zaharul Margaritar 2:1 este ideal pentru reteta de gem de mure caci pastreaza gustul bun al fructelor. Prin fierberea rapida se pastreaza cea mai mare parte din vitaminele fructelor. In plus, folosesti mai putin zahar.

Print

Distribuie pe:

3 răspunsuri

Răspunde-i lui Diana M IlieAnulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *