Penne baneasa cu sos picant de rosii cu ton si masline
Penne baneasa cu sos picant de rosii cu ton si masline. Pentru inceput pregatim ingredientele, astfel incat totul sa mearga rapid: tocam pulpa de rosii, scurgem tonul, cantarim pastele, pisam usturoiul.

INGREDIENTE:
300 g Penne Baneasa
400Â g pulpa de rosii
12 rosii cherry taiate pe jumatate
3 linguri ulei de masline
3 catei usturoi
1 varf cutit fulgi de ardei iute
140 g ton – conserva in ulei
10-12Â masline fara samburi
8-10 frunze busuioc
1/2 lingurita sare
1 varf cutit zahar
piper
PREPARARE:
Pentru inceput pregatim ingredientele, astfel incat totul sa mearga rapid: tocam pulpa de rosii, scurgem tonul, cantarim pastele, pisam usturoiul.
Calim in ulei usturoiul pisat timp de 10 secunde impreuna cu fulgii de ardei iute, apoi adaugam pulpa de rosii tocata, rosiile cherry, maslinele feliate si jumatate din frunzele de busuioc.
Punem pastele la fiert in apa cu sare. Asezonam sosul cu sare, piper si putin zahar. Fierbem pana se ingroasa sosul, apoi adaugam tonul si restul de busuioc tocat si mai fierbem inca 2-3 minute.
Scurgem pastele de apa si le punem peste sos.
Putem presara parmezan ras fin si servim.
Yummy, ce bunatate! Vin si eu la masa 😉
Te astept!
Excelenta reteta! Imi plac mult pennele cu sos rosu 🙂
🙂