Penne cu sos picant de rosii cu ton si masline
Penne Baneasa cu sos picant de rosii cu ton. Paste cu sos picant de rosii cu ton. Reteta paste penne cu ton si rosii

Penne Baneasa cu sos picant de rosii cu ton si masline – o reteta simpla si gustoasa, usor de preparat.
Reteta de penne cu sos picant de rosii cu ton si masline se face rapid, fara etape complicate.
Este perfecta in orice anotimp, cand esti pe figa si vrei sa gatesti ceva rapid si satios.
Poate fi servita atat la pranz, cat si la cina.
Aceasta combinatie savuroasa ofera personalitate preparatului.
Sosul picant cu rosii, ton si masline este inspirat din bucataria mediteraneeana.Â
Pastele gatite corect, in apa cu multa sare, cat sa ramana aldente, sunt ideale poentru o dieta echilibrata.
Tonul aduce proteine, rosiile un plus de prospetime, iar maslinele gust si culoare.
Daca iti plac retetele picante poti pune o cantitate mai mare de fulgi de ardei iute.
Sfaturi:
- fierbi pastele in apa cu sare. La 100 g de paste folosesti 1 l de apa si o lingurita de sare.
- nu clatesti pastele dupa scurgere
- poti pastra un polonic din lichidul in care au fiert pastele pentru a face sosul mai lichid.
Daca iti plac retetele de paste cu ton iti las ca inspiratie mai multe retete:
Poti sa servesti reteta de penne Baneasa cu sos picant de rosii cu ton si masline cu un pahar de vin alb alaturi.
Este o reteta gustoasa, potrivita pentru mesele de zi cu zi.
Las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare.
INGREDIENTE:
300 g Penne Baneasa
400Â g pulpa de rosii
12 rosii cherry taiate pe jumatate
3 linguri ulei de masline
3 catei usturoi
1/2 lingurita fulgi de ardei iute
140 g ton – conserva in ulei
10-12Â masline fara samburi
8-10 frunze busuioc
1/2 lingurita sare
1 varf cutit zahar
piper
PREPARARE:
Pentru inceput pregatim ingredientele, astfel incat totul sa mearga rapid: tocam pulpa de rosii, scurgem tonul, cantarim pastele, apoi dam prin presa usturoiul.
Calim in ulei usturoiul pisat timp de 10 secunde impreuna cu fulgii de ardei iute, apoi adaugam pulpa de rosii tocata, rosiile cherry, maslinele feliate si jumatate din frunzele de busuioc.
Punem pastele la fiert in apa cu sare. Asezonam sosul cu sare, piper si putin zahar.
Fierbem pana se ingroasa sosul, apoi adaugam tonul si restul de busuioc tocat si mai fierbem inca 2-3 minute.
Scurgem pastele de apa si le punem peste sos.
Putem presara parmezan ras fin si servim.
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de Youtube.
Yummy, ce bunatate! Vin si eu la masa 😉
Te astept!
Excelenta reteta! Imi plac mult pennele cu sos rosu 🙂
🙂