Penne baneasa cu sos picant de rosii cu ton si masline

10 mai 2014Diva in Bucatarie

Penne baneasa cu sos picant de rosii cu ton si masline. Pentru inceput pregatim ingredientele, astfel incat totul sa mearga rapid: tocam pulpa de rosii, scurgem tonul, cantarim pastele, pisam usturoiul.

INGREDIENTE:

300 g Penne Baneasa

Pentru sos:

400 g pulpa de rosii

12 rosii cherry taiate pe jumatate

3 linguri ulei de masline

3 catei usturoi

1 varf cutit fulgi de ardei iute

140 g ton – conserva in ulei

10-12 masline fara samburi

8-10 frunze busuioc

1/2 lingurita sare

1 varf cutit zahar

piper

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim ingredientele, astfel incat totul sa mearga rapid: tocam pulpa de rosii, scurgem tonul, cantarim pastele, pisam usturoiul.

penne-baneasa-cu-sos-de-rosii-ton-si-masline-01

Calim in ulei usturoiul pisat timp de 10 secunde impreuna cu fulgii de ardei iute, apoi adaugam pulpa de rosii tocata, rosiile cherry, maslinele feliate si jumatate din frunzele de busuioc.

Punem pastele la fiert in apa cu sare. Asezonam sosul cu sare, piper si putin zahar. Fierbem pana se ingroasa sosul, apoi adaugam tonul si restul de busuioc tocat si mai fierbem inca 2-3 minute.

penne-baneasa-cu-sos-de-rosii-masline-si-ton-02penne-baneasa-cu-sos-de-rosii-masline-si-ton-03

Scurgem pastele de apa si le punem peste sos.

penne-baneasa-cu-sos-de-rosii-masline-si-ton-04

Putem presara parmezan ras fin si servim.

penne-baneasa-cu-sos-de-rosii-ton-si-masline-06

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *