Cheesecake cu caramel
Cheesecake cu caramel. Punem 10 g gelatina la inmuiat intr-un bol si restul in alt bol. Amestecam ricotta si mascarpone cu zahar pudra, apoi adaugam 100 ml frisca lichida si continuam sa mixam.

Cheesecake cu caramel este unul din acele retete de cheesecake de care nu te poti satura cu o singura felie. As spune ca la cat de usor se pregateste cu siguranta va trece pe lista torturilor preferate, asa ca va recomand sa salvati reteta!
INGREDIENTE:
(pentru un tort cu diametrul de 20cm)
Pentru blat:
250 g biscuiti digestivi
50 g unt
Pentru crema:
650 g crema de branza (250 g ricotta+400 g mascarpone)
150 ml smantana pentru frisca
100 g zahar pudra vanilat
13 g gelatina foi
100 g caramele cu lapte moi
150 g lapte condensat
PREPARARE:
Pregatim blatul amestecand biscuitii macinati cu untul topit. Ii punem in forma de tort cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt. Apasam cu pahar pentru ca acestia sa realizeze o masa compacta ce nu se rupe cand taiem tortul, apoi punem la rece pana este gata crema.
Punem 10 g gelatina la inmuiat intr-un bol si restul in alt bol. Amestecam ricotta si mascarpone cu zahar pudra, apoi adaugam 100 ml frisca lichida si continuam sa mixam.
Incalzim 50 ml frisca lichida, luam de pe foc si punem 10 g gelatina (scurgem foitele de apa inainte sa le punem in smantana). Mixam bine si turnam peste branzeturi, continuand sa mixam pana se omogenizeaza compozitia. Turnam 3/4 din compozitia de branza peste biscuiti.
Topim caramelele in laptele condensat.
In compozitia calda adaugam 3 foi de gelatina si mixam. Turnam caramelul peste compozitia de branza pastrata si amestecam bine.
Punem crema rezultata peste cea simpla, nivelam si lasam cateva ore la rece inainte sa servim (cel mai bine peste noapte).
Un deliciu!
Sa aveti pofta!
Salivez la caramele si la bunatatea asta!
Multumesc!
Delicios cheesecake-u!!
Multumesc, Victor!
Faina ideea , trebuie sa fie tare bun.
Multumesc, Dorina!
Cat de bine arata!
Multumesc!
Ingenioasa idee, sa topesti caramelele. Arata fantastic cheesecake-ul 🙂
Esti draguta!
Desi iubesc mai mult cheesecake-ul copt, asta al tau ma inspira. O fi caramelul 😉 :*
😉