fbpx

RETETE RECENTE

KINDER FELIE DE LAPTE – MILCH SCHNITTE

May 9, 2014 | CATEGORIA

kinder-felie-de-lapte-0

INGREDIENTE:

Pentru 1 blat (avem nevoie de 2 blaturi) – 23*32cm:

4 oua

1/2 lingurita esenta de vanilie

80 g zahar

50 g faina

1 varf cutit praf de copt

10 g miere de albine

25 g praf de cacao neagra

1 lingura apa rece

Pentru crema:

180 g lapte condensat

350 ml frisca lichida

8 g gelatina – foi

1 lingura miere de albine

1/2 pastaie vanilie

 

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim crema, caci are nevoie de timp pentru inchegare. Punem gelatina la inmuiat in apa, astfel incat sa fie acoperita, timp de 10 minute. Amestecam intr-un vas laptele condensat aflat la temperatura camerei cu 300 ml frisca lichida. Punem la fiert 50 ml frisca lichida cu mierea de albine si semintele din 1/2 pastaie de vanilie , luam de pe foc si incorporam gelatina, mixam apoi turnam peste compozitia de lapte condensat si mixam pana se omogenizeaza compozitia.

kinder-felie-de-lapte-1

Punem crema la rece pentru 15 minute, timp in care pregatim primul blat. Amestecam ouale cu zahar si miere la viteza medie.

kinder-felie-de-lapte-2

Adaugam faina amestecata cu un varf cutit de praf de copt.

kinder-felie-de-lapte-3

Incorporam praful de cacao neagra si o lingura apa rece.

kinder-felie-de-lapte-4

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preincalzit la 220°C timp de 8 minute. Rasturnam blatul pe un prosop usor umezit si dezlipim usor hartia de copt. Cand s-a racit il ungem cu crema.

kinder-felie-de-lapte-5

Cat timp asteptam sa se raceasca primul blat il preparam pe al doilea, procedand exact ca mai sus. Punem al doilea blat peste crema si dam la rece pentru cateva ore.

kinder-felie-de-lapte-6

Dupa acest interval putem taia cuburi si servim.

kinder-felie-de-lapte-0-0

Sa aveti pofta!

Multumesc Elena Popescu!

 

Comentarii

  • aurelia

    si ce pofta! cand vad ca scrie lapte condensat antenele mele se ridica brusc!
    garantia unui gust delicios si deosebit, asta e!

    • diva in bucatarie

      🙂

  • E de vis prajitura asta, iar felul cum o prezinti o urca pe cel mai inalt podium 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Imi spui, te rog, cat de mare e tava? Multumesc!

    • diva in bucatarie

      23*32 cm

  • Alina

    frisca nu trebuie batuta inainte? Crema nu mi s-a intarit si incerc sa-mi dau seama care e cauza.

  • Veronica

    Foile nu ies cu 50 g faina! Iese o chestie subtire si cauciucata! Nu e corect gramajul la faina!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *