Kinder felie de lapte – milch schnitte
Kinder felie de lapte – milch schnitte. Punem crema la rece pentru 15 minute, timp in care pregatim primul blat. Amestecam ouale cu zahar si miere la viteza medie.
INGREDIENTE:
Pentru 1 blat (avem nevoie de 2 blaturi) – 23*32cm:
4 oua
1/2 lingurita esenta de vanilie
80 g zahar
50 g faina
1 varf cutit praf de copt
10 g miere de albine
25 g praf de cacao neagra
1 lingura apa rece
Pentru crema:
180 g lapte condensat
350 ml frisca lichida
8 g gelatina – foi
1 lingura miere de albine
1/2 pastaie vanilie
PREPARARE:
Pentru inceput pregatim crema, caci are nevoie de timp pentru inchegare. Punem gelatina la inmuiat in apa, astfel incat sa fie acoperita, timp de 10 minute. Amestecam intr-un vas laptele condensat aflat la temperatura camerei cu 300 ml frisca lichida. Punem la fiert 50 ml frisca lichida cu mierea de albine si semintele din 1/2 pastaie de vanilie , luam de pe foc si incorporam gelatina, mixam apoi turnam peste compozitia de lapte condensat si mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Punem crema la rece pentru 15 minute, timp in care pregatim primul blat. Amestecam ouale cu zahar si miere la viteza medie.
Adaugam faina amestecata cu un varf cutit de praf de copt.
Incorporam praful de cacao neagra si o lingura apa rece.
Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preincalzit la 220°C timp de 8 minute. Rasturnam blatul pe un prosop usor umezit si dezlipim usor hartia de copt. Cand s-a racit il ungem cu crema.
Cat timp asteptam sa se raceasca primul blat il preparam pe al doilea, procedand exact ca mai sus. Punem al doilea blat peste crema si dam la rece pentru cateva ore.
Dupa acest interval putem taia cuburi si servim.
Sa aveti pofta!
Multumesc Elena Popescu!
si ce pofta! cand vad ca scrie lapte condensat antenele mele se ridica brusc!
garantia unui gust delicios si deosebit, asta e!
🙂
E de vis prajitura asta, iar felul cum o prezinti o urca pe cel mai inalt podium 🙂
Multumesc!
Imi spui, te rog, cat de mare e tava? Multumesc!
23*32 cm
frisca nu trebuie batuta inainte? Crema nu mi s-a intarit si incerc sa-mi dau seama care e cauza.
Foile nu ies cu 50 g faina! Iese o chestie subtire si cauciucata! Nu e corect gramajul la faina!