Oua umplute cu somon afumat

29 aprilie 2011Diva in Bucatarie

Oua umplute cu somon afumat. Oua umplute cu somon afumat. Reteta de oua umplute cu somon afumat este una din preferatele mele.

Oua umplute cu somon afumat. Reteta de oua umplute cu somon afumat este una din preferatele mele.

Sunt foarte gustoase, au o prezentare frumoasa si se fac rapid si usor.

Aceste oua umplute cu somon sunt preferatele mele.

Sunt perfecte atat pentru mesele festive, dar si pentru un mic dejun in familie.

Pot fi o idee buna si pentru a recicla ouale ramase de la Sarbatorile Pascale.

Daca ti-au ramas multe oua fierte  poti face cu ele o multime de aperitive: salata de oua, oua umplute in sos alb, oua umplute pe pat de maioneza, sau aceste oua umplute cu somon afumat.

Noi le avem adesea ca aperitiv in noaptea de revelion.

Ingrediente oua umplute cu somon afumat:

6 oua fierte de consistenta tare
100 g crema de branza Philadelphia
20 g unt
1/2 lingurita hrean ras
1 lingura maioneza
sare
piper proaspat macinat
100 g somon afumat
1/2 lingurita suc de lamaie
pentru decor icre rosii si marar

PREPARARE:

Am pus ouale la fiert in apa rece cu sare. Le-am fiert timp de 10 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca.

Am curatat ouale de coaja cat au fost fierbinti, apoi le-am lasat sa se raceasca.

le-am taiat in jumatate pe lungime si am indepartat galbenusurile.

le-am pus intr-un castron cu crema de branza Philadelphia, unt, 1/2 lingurita hrean ras (dar poti pune si mai mult), 1 lingura maioneza,  sare si piper proaspat macinat.

Din bucatile de somon am taiat 12 fasii subtirele, nu foarte mari, pentru decor. Restul l-am pus langa galbenusuri si am adaugat 1/2 lingurita suc de lamaie.

Am pasat totul pana am obtinut o pasta moale si omogena.

Am umplut jumatatile de oua cu aceasta.

Am decorat cu fasii de somon, icre rosii si marar.

Pofta buna!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *