Grisine cu mac si patrunjel

10 octombrie 2010Diva in Bucatarie

Grisine cu mac si patrunjel. Acesta nu trebuie sa se lipesca de maini. Framantam bine aluatul si apoi il impartim in 3 bucati.

INGREDIENTE:

300 g faina simpla
200 g faina integrala
1 lingura de gris
9 linguri de ulei
200 ml apa
2 linguri de sare
2 linguri de zahar
3 linguri de mac
o legatura mica de patrunjel tocat marunt
1 plic drojdie uscata

PREPARARE:

Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat.

Acesta nu trebuie sa se lipesca de maini. Framantam bine aluatul si apoi il impartim in 3 bucati.
Intindem fiecare bucata bine, pana obtinem o foaie subtire de 1 cm. Taiem cu cutitul fasii de 5 cm pe care apoi le rulam intre maini, ca atunci cand eram mici si ne jucam cu plastelina. Trebuie sa obtinem ceva in genul unei tigari. O lasati mai subtire (obtinem grisine mai crocante) sau mai groasa (vor fi grisinele mai moi) pentru coacere. Punem grisinele intr-o tava in care am pus foaie de copt si le dam la cuptor la 200°C pentru 10 minute.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *