Grisine cu mac si patrunjel
Grisine cu mac si patrunjel. Acesta nu trebuie sa se lipesca de maini. Framantam bine aluatul si apoi il impartim in 3 bucati.
INGREDIENTE:
300 g faina simpla
200 g faina integrala
1 lingura de gris
9 linguri de ulei
200 ml apa
2 linguri de sare
2 linguri de zahar
3 linguri de mac
o legatura mica de patrunjel tocat marunt
1 plic drojdie uscata
PREPARARE:
Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat.
Acesta nu trebuie sa se lipesca de maini. Framantam bine aluatul si apoi il impartim in 3 bucati.
Intindem fiecare bucata bine, pana obtinem o foaie subtire de 1 cm. Taiem cu cutitul fasii de 5 cm pe care apoi le rulam intre maini, ca atunci cand eram mici si ne jucam cu plastelina. Trebuie sa obtinem ceva in genul unei tigari. O lasati mai subtire (obtinem grisine mai crocante) sau mai groasa (vor fi grisinele mai moi) pentru coacere. Punem grisinele intr-o tava in care am pus foaie de copt si le dam la cuptor la 200°C pentru 10 minute.
Pofta buna!
Sunt sarate la gust?
Da.