Chiftelute cu sos de rosii

4 aprilie 2011Diva in Bucatarie

Chiftelute cu sos de rosii. Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata si calita, cartoful si usturoiul date prin masina de tocat, marar, ou, sare si piper.

INGREDIENTE:

250 g carne tocata (pui si vitel)
2 catei usturoi
60 g faina
1 ou
1 cartof de marime medie sau 2 felii franzela
2 cepe de marime medie – una pentru chiftele, una pentru sos
sare
piper
marar
ulei pentru prajit
frunze de busuioc sau dafin
1 lingurita faina
3 linguri ulei de masline
400 g rosii din conserva
1 morcov ras
2 linguri vin alb
4-5 linguri supa pui (sau apa daca nu aveti supa)
1 lingurita zahar
sare
piper

PREPARARE:

Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata si calita, cartoful si usturoiul date prin masina de tocat, marar, ou, sare si piper.

Framantam cu mana tocatura pana obtinem o pasta omogena, din care modelam bilute pe care le dam prin faina. Le prajim in ulei incins asfel incat sa le rumenim uniform.

Chiftelutele obtinute le punem intr-un vas termorezistent. Pregatim sosul de rosii: calim ceapa si morcovul in ulei de masline, apoi adaugam rosiile pe care le vom zdrobi, supa, zaharul, sare, piper si, lasam sa fiarba aproximativ 5 minute.

Turnam sosul peste chiftelute, punem frunzele de busuioc si dam vasul la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 15 minute.

Le servim calde, cu garnitura de cartofi sau paste.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Bunica le zicea chiftele marinate. Erau preferatele mele in copilarie!
    Arata excelent ale tale, mai ales ca sunt cu pui si vita.
    De ceva vreme nu mai prajesc chiftelele in ulei, le coc pe foaie de copt direct intr-o tava in cuptor (trebuie intoarse o data). Sunt f bune si nu au atatea calorii.

  2. buna idee, la cuptor o sa le fac si eu data viitoare. La chiftele marinate este mai mult sos, si se fierb pe aragaz nu in cuptor. Cel putin asa le diferentiez eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *