Cheesecake cu cocaze rosii
Cheesecake cu cocaze rosii.

O parte din procesul de preparare nu are poze pentru ca fost pregatit noaptea tarziu, cand toata lumea dormea. Dar sunt convinsa ca explicatiile de mai jos va vor ajuta suficient de mult pentru a pregati acest delicios cheesecake.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
300 g biscuiti digestivi
70 g unt
Pentru crema de branza:
500 g ricotta
500 g mascarpone
250 g frisca lichida (200 +50)
250 g zahar pudra
18 g gelatina praf (10+8)
1 ceasca boabe coacaze rosii
2-3 picaturi colorant alimentar rosu
Pentru decor:
1 plic gelatina incolora
1 ceasca coacaze rosii
100 g biscuiti digestivi macinati
PREPARARE:
Biscuitii pisati sau macinati ii amestecam cu unt, ii frecam in mana pentru a intra bine untul in ei, apoi ii punem intr-o forma cu pereti detasabili. Apasam cu fundul unui pahar, astfel incat acestia sa se lipeasca bine si sa obtinem o baza omogena. Mixam ricotta cu mascarpone si zahar pudra, apoi incorporam 200 ml frisca batuta tare. Strivim coacazele rosii si le fierbem cu 100 g zahar pudra timp de 10-15 minute, sau pana siropul se ingroasa. Il strecuram, apoi il lasam sa se raceasca. Punem 10 g gelatina la inmuiat in 50 ml frisca lichida, apoi o topim la baine marie. Adaugam 1-2 linguri din compozitia de branza peste gelatina tinuta la baine-marie, amestecam bine, apoi turnam gelatina in bolul cu branza si mixam pana se omogenizeaza. Punem putin mai mult de jumatate din aceasta compozitie peste blatul de biscuiti si dam vasul la rece. Inmuiem restul de gelatina si siropul de coacaze strecurat, o topim la baine-marie si o incorporam in restul de crema de branza. Adaugam in aceasta si 2-3 picaturi colorant alimentar daca vrem o culoare mai pronuntata. Dupa ce omogenizam compozitia, o punem peste crema simpla si dam iar vasul la rece.
Pregatim decorul din boabele pastrate si il fixam cu gelatina incolora preparata conform instructiunilor de pe pachet. Lasam cheesecake-ul cu coaceza rosii peste noapte la rece. A doua zi il scoatem din forma si lipim pe margine biscuiti macinati, apoi putem sa feliem cheesecake-ul.
Delicios!
O minunatie de cheesecake ai facut, felicitari!
Multumesc!
Arata divin!!!
Multumesc!
Wow, ce bun si racoritor! Si ce bine arata 🙂
Wawww ce fain! Pup!
Gelatina tinuta la baine-marie o turnam asa calduta peste restul compozitiei?
da, dar nu uita sa pui cateva linguri din crema de branza peste ea, la cald, inainte sa fie adaugata peste restul compozitiei.