Pandispan cu fructe de padure
Pandispan cu fructe de padure. Pandispan pregatit cu zmeura, coacaze, afine sau ce fructe aveti la indemana pentru a incepe ziua delicios.
Pandispan pregatit cu zmeura, coacaze, afine sau ce fructe aveti la indemana pentru a incepe ziua delicios.
INGREDIENTE:
6 oua
6 linguri zahar
5 linguri faina putin varfuite + 1 lingura pentru tavalit zmeura
1 lingura amidon
4 linguri ulei
2 linguri apa rece
1 ceasca fructe de padure (zmeura, coacaze rosii si negre)
PREPARARE:
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul si este atat de tare incat nu cade de pe tel. Punem galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.
Adaugam pe rand uleiul, apa si faina, pe care le amestecam cu telul foarte usor pana se omogenizeaza compozitia.
Punem un rand de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, apoi presaram fructele (zmeura fiind mai grea o dam prin faina in prealabil).
Acoperim cu aluat si repetam operatia pana terminam cu fructele si aluatul. Il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute, apoi ii facem proba cu scobitoarea.
Daca este curata il scoatem si il lasam sa se raceasca pe un gratar.
Cand s-a racit il pudram cu zahar si il putem felia.
Delicios!
Oricand si la orice ora servesc o feliuta!
😉
Acest chec l-am preparat si eu dar in alt fel.
Nu pot sa-ti spun ingrendientele caci nu sunt la fel ca
ale tale.
Mi-a iesit foarte bun si nu pot sa-ti spun ca parintii
mei cind l-au vazut mi-a spuna:
taie citeva felii de chec si adune sa servim si noi.
Le-au placut si a spus sa le mai fac.
Cam atit. Servici usor.
Cu drag Mihaela
🙂