Cheesecake cu coacaze negre la pahar

20 iulie 2015Diva in Bucatarie

Cheesecake cu coacaze negre la pahar. Biscuitii pisati sau macinati ii amestecam cu unt,  ii frecam in mana pentru a intra bine untul in ei, apoi ii impartim in pahare si ii presam usor.

Cheesecake cu coacaze negre la pahar,  rasfatul dulce pentru zile caniculare de vara, m-a cucerit din momentul in care am pus sosul. Pe cat de simplu se pregateste, pe atat de gustos este, asa ca nu stati prea mult pe ganduri si incercati-l. Putem inlocui cocazele negre cu afine, zmeura, mure, coacaze rosii. 🙂

INGREDIENTE:

(pentru 4 portii)

100 g biscuit digestivi

25 g unt

120 g coacaze negre

3 linguri zahar tos

120 ml apa

1 lingurita amidon

250 g mascarpone

50 g zahar pudra

100 ml frisca lichida

1 lingura zahar pudra

4 frunze menta pentru decor

PREPARARE:

Biscuitii pisati sau macinati ii amestecam cu unt,  ii frecam in mana pentru a intra bine untul in ei, apoi ii impartim in pahare si ii presam usor.

cheesecake-coacaze-desert-pahar-verrine-1cheesecake-coacaze-desert-pahar-verrine-2

Mixam mascarpone cu zahar pudra. Separat mixam frisca lichida cu o lingura zahar pudra pana devine tare, apoi o amestecam cu mascarpone.

Impartim crema obtinuta in cele 4 paharele si dam la rece.

cheesecake-coacaze-desert-pahar-verrine-3cheesecake-coacaze-desert-pahar-verrine-4

Punem la fiert 100 g coacaze spalate si curatate de codite cu zahar tos si apa timp de 3-4 minute. Luam de pe foc, strecuram siropul obtinut si il amestecam cu amidon. Il punem iar pe foc pentru 30-60 secunde, amestecand constant. Luam de pe foc, lasam sa se raceasca si punem apoi peste mascarpone.

cheesecake-coacaze-desert-pahar-verrine-5cheesecake-coacaze-desert-pahar-verrine-6

Decoram cu restul coacazelor spalate bine si cu frunze de menta.

Dam la rece pentru o ora apoi putem manca.

Delicios!!!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *