Chec cu unt si fulgi de ciocolata
Chec cu unt si fulgi de ciocolata. Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o spuma. Adaugam ouale unul cate unul.

INGREDIENTE:
120 g unt moale
200 g zahar
1 pachet zahar vanilat
3 oua medii
250 g faina
125 ml lapte
1 lingurita praf de copt stinsa cu 2 lingurite suc lamaie
75 g fulgi de ciocolata
1/2 lingurita rom
1 lingura whiskey cream
3Â linguri fulgi de ciocolata
zahar pudra pentru tapetare
PREPARARE:
Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o spuma. Adaugam ouale unul cate unul.
Incorporam faina alternativ cu laptele, apoi adaugam praful de copt stins cu suc de lamaie.
Adaugam fulgii de ciocolata, esenta de rom si crema de whiskey si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Coacem checul in cuptorul preincalzit la 170°C (pe ventilatie) timp de aproximativ o ora, pana trece testul cu scobitoarea, avand grija ca dupa 45 minute il acoperim sa nu se arda la suparafata. Il scoatem si il lasam sa se raceasca pe un grilaj. Topim ciocolata la baine marie impreuna cu 2 linguri de lapte si o turnam peste checul racit.
Simplu si bun!!!
Noi l-am „topit” in 10-15 minute…
Mi s-a facut o poftaa! arata bestial! imi plac mult checurile cu unt, de orice fel! Pup!
Te pup, Gabriela!
Nu m-am putut abtine si l-am facut! super rapid! 10 minute cred ca a durat sa-l fac! acum e la cuptor :-). mersi mult pentru reteta Cristina!
F tare!!! Ma bucur ca l-ai incercat si sper sa fie si rezultatul pe masura poftei!
A iesit o nebunie! pe gustul meu! :-*
Super!!!
O bunatate de chec ciocolatos!
Multumesc, Timea!
Cu siguranta nu mai este ca as fi vrut si eu o feliuta!
Rocsy, nici ne-am dat seama cand l-am terminat!!!
Sa zicem in maxim 15 minute?!