Cannelloni cu spanac si branzeturi

17 octombrie 2013Diva in Bucatarie

Cannelloni cu spanac si branzeturi. Branza si spanacul sunt o combinatie pe gustul meu, iar pastele umplute cu aceasta compozitie imi creeaza senzatia de foame doar cand ma gandesc la ele…

Branza si spanacul sunt o combinatie pe gustul meu, iar pastele umplute cu aceasta compozitie imi creeaza senzatia de foame doar cand ma gandesc la ele…
Va invit sa le incercati pe acestea pentru inceput, luna viitoare va aduc o alta reteta gustoasa – voi pastra formula : branza+spanac+paste.

INGREDIENTE:

16 buc. cannelloni
400 g spanac congelat
100 g branza sarata (telemea sau cas de oaie)
150 g ricotta
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
3 linguri smantana
30 g unt
50 g faina
250 ml lapte
100 ml vin alb
100 g mozzarella
2 linguri parmezan ras fin
sare
piper
1 praf nucsoara macinata
2 linguri ulei

PREPARARE:

Tocam ceapa marunt si o calim in uleiul incins. Aduagm usturoiul zdrobit, amestecam in jur de 10 secunde, apoi punem spanacul dezghetat si smantana.

cannelloni-cu-branzeturi-si-spanac-1

Amestecam la foc pret de cateva minute, apoi luam de pe foc si adaugam branzeturile.

cannelloni-cu-branzeturi-si-spanac-2

Asezonam cu sare si piper si omogenizam compozitia, apoi umplem pastele cu aceasta compozitie. Pregatin un sos bechamel calind faina in untul topit. Stingem cu lapte, adaugam putina nucsoara si amestecam continuu, la foc mic. Cand da semne ca se ingroasa turnam vinul alb si mai fierbem sosul inca 2 minute. Punem sos cat sa acoperim fundul unui vas termorezistent. Asezam apoi cannelloni umplute cu branzeturi si spanac si turnam restul de sos peste ele.

cannelloni-cu-branzeturi-si-spanac-3

Dam vasul in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 30 minute, apoi scoatem si presarm parmezanul si mozzarella.

cannelloni-cu-branzeturi-si-spanac-4

Dam iar la cuptor pana se topesc branzeturile. Asta e tot! Acum putem servi!

cannelloni-cu-branzeturi-si-spanac-5

Va urez spor la gatit!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Când eram copil nu-mi plăcea prea mult spanacul, dar de la o vreme sunt înnebunită după orice cu spanac si branzeturi! Nu mai zic de paste care sunt deliciose aprope oricum le-ai face! O minunație trebuie să fie cannelloni ăstia! Trebuie să-i încerc și eu!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *