Mere coapte in foietaj

18 octombrie 2013Diva in Bucatarie

Mere coapte in foietaj. Pregatim umpltura amestecand untul cu stafide, cele 2 tipuri de zahar si scortisoara.

Iubesc toamna! Parfumul merelor coapte si o vaga mireasma de scortisoara mi-au inundat bucataria… Recunosc ca nu am stat sa fac mai mult de doua poze, pofta era mult prea mare. Ce spuneti, nu va tenteaza si pe voi?

INGREDIENTE:

4 mere medii
1 foaie de aluat foietaj
3 linguri stafide
1 lingura rom
1/2 lingurita scortisoara
2 linguri unt
40 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 galbenus
2 linguri de lapte
2 linguri suc lamaie

PREPARARE:

In primul rand punem stafidele intr-un bol si le stropim cu rom. Pornim cuptorul la 200°C. Dezghetam foietajul si il taiem in 4 patrate. Fiecare patrat va fi taiat din colturi spre centru lasand un mic patratel in centru netaiat. Spalam merele, le curatam de coaja apoi le scoatem cotorul. Vom scobi putin mai mult, astfel incat sa putem umple merele cu stafide. Scufundam merele intr-un bol de apa in care am pus suc de lamaie, astfel incat nu vor oxida.

mere-in-foietaj-1

Pregatim umpltura amestecand untul cu stafide, cele 2 tipuri de zahar si scortisoara.

mere-in-foietaj-2

Umplem merele cu aceasta compozitie, apoi le punem in centrul fiecarui patrat. Ungem aluatul cu galbenus batut cu lapte, apoi il ridicam cat mai sus, modeland niste petale de flori.

mere-in-foietaj-3

Prindem aluatul de mar cu ajutorul unor scobitori, apoi dam la cuptor pentru 25-30 minute, sau pana se rumeneste foietajul.
Cand sunt gata lasam sa se raceasca, apoi putem servi.

mere-in-aluat-de-foietaj-01

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Toamna… un anotimp minunat. Ce ai pregatit tu aici este absolut delicios iar idee cu foietaj aduce un plus acestei retete. Si cum sa nu te tenteze un asa preparat. Aveam in gand sa fac mere coapte insa nu m-am gandit sa le fac in foietaj. Multumesc de idee si sper sa nu fie cu suparare daca incerc varianta ta…;)))))

  2. Va recomand sa folositi mere mai putin coapte – isi vor pastra textura, nu se vor inmuia si vor adauga un gust acrisor. Daca folositi mere prea coapte acestea se vor inmuia foarte mult – mai ales a doua sau a treia zi de la preparare. Folosesc aluat din comert care este cam fad – ca sa ii dau un pic de gust in amestecul de galbenus si lapte am pus si putina miere – cu acest amestec am uns aluatul pe partea interioara.
    La cuptorul electric (cu aer) setat pe 200C timpul de preparare este de 40 – 45 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *