Fursecuri cu ciocolata crapate
Fursecuri cu ciocolata crapate. Reteta crinckles. Cum faci fursecuri cu ciocolata crapate. Reteta fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata crapate – reteta clasica de Crinkles, fursecuri din bucataria americana
Coaja crocanta, crapata, miezul moale si fraged, praful de zahar pudra de pe ele fac ca aceste fursecuri cu ciocolata sa fie considerate cele mai grozave delicii, de neratat de Craciun. Americanii le pregatesc special pentru Craciun.Cum sa faci cele mai gustoase fursecuri cu ciocolata moale si crocant la exterior
Fursecurile cu ciocolata crapate sunt desertul perfect pentru iubitorii de ciocolata. Aceste Crinkles se remarca prin textura lor unica: exterior usor crocant si interior moale, pufos, cu ciocolata bogata care se topeste in gura. Datorita aspectului lor crapat si pudrate cu zahar, fursecurile cu ciocolata crapate atrag imediat privirea si te fac sa le vrei pe toate. Reteta de Crinkles este foarte simpla si accesibila chiar si pentru incepatori. Tot ce ai nevoie sunt cateva ingrediente de baza – ciocolata de calitate, zahar, unt si oua – si putina rabdare pentru modelarea si coacerea lor. Secretul unui fursec perfect consta in respectarea timpului de coacere, pentru ca interiorul sa ramana moale, iar exteriorul sa fie usor crocant. Fursecurile cu ciocolata crapate nu sunt doar gustoase, ci si foarte versatile. Poti adauga nuci, fulgi de ciocolata sau esenta de vanilie pentru a le personaliza dupa gust. Ele sunt ideale pentru Craciun, Revelion sau orice moment in care vrei un desert delicios si aratos. De asemenea, modelarea lor prin zahar pudra poate fi o activitate distractiva de facut impreuna cu familia sau prietenii. In concluzie, aceste fursecuri cu ciocolata crapate sunt desertul care combina gustul intens de ciocolata cu o textura perfecta si un aspect irezistibil. Incercand aceasta reteta simpla de Crinkles, vei avea mereu la indemana un desert rapid, delicios si aspectuos, care incanta pe toata lumea. Fursecurile cu ciocolata crapate, crinkles, se pregatesc foarte usor, cu putine ingrediente.
Sugestii retete
De-a lungul vremii am pregatit o multime de retete de biscuiti, asa va las aici link catre 50 retete de biscuiti. In aceasta postare veti gasi toate retele mele de fursecuri. De Craciun pregatesc o multime de alte deserturi mici: turta dulce, cornulete, prajituri cu foi. Le pregatesc in avans si imi ajung pana spre revelion. Eu am dat startul pregatirilor de Craciun, as vrea sa le fac ceva nou alor mei, asa ca reteta acestor fursecuri de ciocolata crapate / crinkles se va regasi in meniul pe care il voi pregati. Anul asta mi-am propus sa fac doar retete foarte usoare si foarte rapide, sa nu stau mult timp in bucatarie. Iar aceste fursecuri imi iau 10 minute sa le pregatesc si maxim 5 minute sa le pun in tava.INGREDIENTE:
2 oua 1 varf cutit de sare 100 g zahar 60 g unt 220 g ciocolata negra 220 g faina 5 g praf de copt 150 g zahar tos si 150 g zahar pudra pentru tavalit biscuitiiMOD DE PREPARARE:
Pregatirea aluatului
- Bate cele doua oua cu un varf de cutit de sare si zaharul, pana obtii o compozitie cremoasa, care si‑a dublat volumul.
- In paralel, topeste untul cu ciocolata neagra la bain‑marie.
- Lasa ciocolata topita sa se racoreasca usor, apoi toarna‑o peste compozitia de oua, mixand rapid la viteza mare.
- Incorporeaza apoi faina amestecata cu praful de copt.
- Daca vrei, poti adauga si esenta de vanilie (sau semintele dintr-o pastaie de vanilie).


Racirea aluatului
6. Pune bolul cu aluat la frigider pentru 4 ore.

Formarea si tavalitul fursecurilor
- Dupa racire, formeaza bilute din aluat.
- Tavaleste fiecare biluta mai intai prin zahar tos, apoi prin zahar pudra.
Coacerea
- Preincalzeste cuptorul la 180 °C.
- Coace fursecurile pentru aproximativ 10 minute.
- Important: fursecurile trebuie sa fie reci/foarte reci inainte de coacere — diferenta de temperatura dintre interior si cuptor este ceea ce le face sa „crape”.





















