Faina bio integrala: alegerea sanatoasa pentru paine si produse dulci de patiserie
Faina bio integrala: alegerea sanatoasa pentru paine si produse dulci de patiserie. Despre faina bio integrala
. Faina bio. faina integrala.

Faina bio integrala: alegerea sanatoasa pentru paine si produse dulci de patiserie
Faina bio integrala se conformeaza indiferent de nevoile de copt pe care le ai. Acest produs nu doar ca poate innobila ceea ce coci, ci poate contribui masiv la o dieta alimentara sanatoasa si echilibrata. Faina integrala este o alternativa nutritiva la faina alba obisnuita. Asta pentru ca are in continutul sau arome si nutrienti pe care nu-i gasesti usor in alta parte.
Cum se caracterizeaza faina bio integrala?
Este simplu sa-ti dai seama de ce faina integrala se numeste asa. Acest tip de faina este obtinut prin macinarea intregii cereale. Asta deosebeste produsul de faina alba, simpla, si careia ii lipsesc componentele pline de nutrienti ale cerealelor folosite. Populara datorita continutului nutritiv bogat, furnizeaza fibre, minerale si vitamine, fiind o alegere vadit mai sanatoasa pentru copt si gatit.
Prezenta tuturor componentelor cerealei in aceasta faina ofera, pe deasupra, o aroma de nuci si o textura aparte copturilor si retetelor de dulciuri incercate. Si alte tipuri de faina sunt create din intreaga masa a cerealelor folosite, cum ar fi secara, spelta sau orzul. Insa, in majoritatea timpului, vei regasi la rafturi sau online specialitati de faina bio integrala din grau. Mai ales din specia aparte de grau – alac.

Este faina integrala mai buna decat faina alba obisnuita?
Raspunsul este un ”Da!” raspicat. Si acum se cuvine sa afli si de ce. Diferenta consta in procesul de macinare. In timp ce faina integrala retine toate partile cerealei, faina alba trece prin procese de rafinare care elimina anumite parti, astfel rezultand o pierdere majora de nutrienti esentiali.
Este, de asemenea, mai bogata in fibre alimentare care sprijina sanatatea digestiva si ajuta la mentinerea unei senzatii de satietate, ajutand chiar si la tinerea sub control a greutatii. In plus, contine si un aport mai mare de vitamine si minerale, magneziu si fier.
Densitatea de nutrienti contribuie la o sanatate generala mai buna si ajuta, in egala masura, la reglarea nivelului de zahar din sange. De aceea, devine o alegere preferata pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca optiunile alimentare.
Ca tot veni vorba de nivelul de zahar din sange, pentru a evita zaharul rafinat care produce atata rau, poate fi utilizat un indulcitor natural pentru prepararea deserturilor si a copturilor dulci. In aceasta categorie intra cu succes variante precum xilitol, zahar din flori de cocos, sirop de curmale, sirop de artar sau, mult mai clasicul, indulcitor din stevie.
Tipuri de faina bio integrala pe care le poti folosi in bucatarie
- Faina integrala de alac. Obtinuta din toata cereala, aceasta este printre cele mai populare tipuri de produs. Este perfect pentru o varietate de copturi: aluaturi, produse de patiserie, clatite, prajituri, vafe, etc.
- Faina integrala spelta. Cea obtinuta din acest tip de grau are un gust ca de nuci si este mai usor de digerat.
- Faina integrala de secara. Este folosita preponderent la painea de casa, mai ales in gatitul de prin partea de Est a Europei.
- Faina integrala din orz. Are un gust unic si detine valori nutritive crescute, excelent pentru copturi desavarsite.
- Faina integrala din ovaz. Acest tip de faina integrala fara gluten este populara printre cei cu intolerante la gluten, adaugand o oarecare dulceata deserturilor.
In concluzie, fie ca vrei sa coci o paine crocanta pentru acasa, briose suculente sau sa-ti perfectionezi produsele de foietaj, imbratiseaza cu incredere calitatile fainii integrale. Iti va deschide noi posibilitati in bucatarie!