Briose cu zmeura si ciocolata alba

17 august 2021Diva in Bucatarie

Briose cu zmeura si ciocolata alba. Briose cu zmeura si ciocolata. Briose cu zmeura si ciocolata alba. reteta briose cu zmeura si ciocolata alba. Briose zmeura

briosele cu zmeura si ciocolata alba diva in bucatarie

Briose cu zmeura si ciocolata alba

Briose cu zmeura si ciocolata alba. Acestea sunt delicii simple, usor si rapid de pregatit, perfecte pentru orice moment al zilei dar si pentru evenimente sau sarbatori.

Gustul dulce-acrisor si textura pufoasa si usor umeda o sa va cucereasca cu siguranta.

Sfaturi utile pentru a obtine textura perfecta:

  • 1. Cerneti faina
  • 2. Trebuie sa adaugati un ingredient care asigura cremozitate si umiditate, iar laptele este cel mai indicat. Il puteti inlocui cu iaurt, smantana, lapte batut.
  • 3. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei.
  • 4. Folositi un mixer bun, astfel incat sa nu fie nevoie sa mixati mult. Daca mixati prea mult veti scoate aerul din compozitie si obtineti un aluat dens.
  • 5. Adaugati praf de copt in cantitate rezonabila. Nu exagerati pentru ca veti schimba gustul.
  • 6. Nu coaceti prea mult. In functie de puterea cuptorului si a materialului din care sunt facute formele pentru briose timpul poate sa fie intre 25 si 30 minute. Faceti proba cu scobitoarea.
  • 7. Temperatura de coacere poate varia si aceasta, in functie de programele presetate ale cuptoarelor electrice. Exista cuptoare presetate la 170°C, altele la 180°C. Cuptorul meu este presetat la 180°C.
  • 8. Nu schimbati cantitatile si ingredientele indicate in reteta.

Robot Kenwood Prospero

Pentru a pregati aceste briose cu zmeura si ciocolata alba am folosit robotul Kenwood Prospero. Mentionez faptul ca marca Kenwood este numarul 1 in Europa pentru robotii de bucatarie, conform sursei: Institut independent de cercetare – anul 2020 – date privind valoarea vanzarilor.

Sunt convinsa ca oricine are in bucatarie un astfel de robot poate spune ca gateste cu chef.

Imi place atat de mult acest robot, incat vreau sa va impartasesc si voua impresiile mele.

Are un desingn modern, este puternic, dar compact, conceput pentru o bucatarie mica. Este usor, asa ca il poti muta fara efort.

Este un adevarat ajutor in bucatarie fiind proiectat pentru a realiza cat mai multe fuctii utile.

Are trei accesorii, un bol din otel inoxidabil cu o capacitate de 4.3l, un procesor de alimente, o masina de tocat, un storcator de citrice, un storcator de legume si fructe, un blender din sticla si protectie impotriva stropirii, care permite adaugarea ingredientelor in timpul functionarii.

Telurile se ataseaza foarte usor. Am avut nevoie de accesoriul pentru maruntire – K, perfect pentru pregatirea aluaturilor cu unt. Poate fi folosit si pentru diverse umpluturi.

Robotul Kenwood are un motor puternic de 1000 W, ceea ce ii permite robotului sa se descurce chiar si cu retete ce ridica dificultati in timpul pregatirii.

Puteti folosi si zmeura congelata, dar nu o lasati sa se topeasca si o tapetati cu faina din belsug. De preferat este sa folositi fructe proaspete. Le puteti inlocui cu alte fructe de padure (mure, afine, capsuni, fragute).

Acestea fiind spuse va las acum lista de ingrediente si modul de prepare pentru cele mai bune briose cu zmeura si ciocolata alba. 

Ingrediente:

(pentru 12 buc.)

120 g unt

1 varf cutit de sare

150 g zahar pudra

2 oua

100 ml lapte

250 g faina

5 g praf de copt

1 lingurita extract de vanilie

1 plic zahar vanilat Borbon

180 g zmeura

50 g ciocolata alba tocata la cutit

Pentru topping:

40 g faina

40 g zahar

40 g unt rece

Mod de preparare briose cu zmeura si ciocolata:

Va las pentru inceput modul de preparare video.

Am pus in bolul mixerulului  untul foarte moale, apoi am adaugat un varf cutit de sare, zaharul vanilat Bourbon si zaharul pudra.

briosele cu zmeura si ciocolata alba diva in bucatarie

L-am lasat la inceput sa mixeze la viteza minima, apoi am marit viteza la treapta 3.

briosele cu zmeura si ciocolata alba diva in bucatarie

Am adaugat ouale pe rand, apoi extractul de vanilie.

In momentul in care am turnat laptele aluatul pare ca se branzeste, dar textura s-a schimbat imediat dupa ce am pus faina si praful de copt.

Eu am pregatit doar 12 briose, dar vasul robotului Kenwood are capacitate mare, asa ca daca aveti musafiri puteti face chiar si 36 bucati.

Am tocat ciocolata alba cu cutitul.

Am pregatit toppingul amestecand untul foarte rece cu faina si zahar pana am obtinut o compozitie cu aspect nisipos.

Am pus ciocolata tocata peste aluat, apoi am adaugat zmeura si am amestecat usor cu o spatula, astfel incat sa nu rup fructele.

Am pus in tava pentru briose hartiile, apoi le-am umplut cu aluatul cu zmeura si ciocolata alba  pana la ¾ din volumul acestora. Am presarat cate o lingurita din toppingul nisipos.

Am copt briosele timp de 30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. La jumatatea timpului de coacere am rotit tava, pentru a ma asigura ca se coc uniform.

Cand au fost gata le-am lasat sa se raceasca pe un gratar. Iata cat de pufoase sunt briosele pregatite cu robotul Kenwood Prospero.

Sper ca le veti incerca si voi caci sunt cele mai bune briose cu zmeura si ciocolata alba.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Iata ce apetisante sunt briosele pregatite de Ioana Capa

briose zmeura

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *