Briosele cu zmeura si ciocolata alba sunt delicii simple, usor si rapid de pregatit, perfecte pentru orice moment al zilei dar si pentru evenimente sau sarbatori.
Gustul dulce-acrisor si textura pufoasa si usor umeda o sa va cucereasca cu siguranta.
Este important ca briosele cu zmeura si ciocolata alba sa nu iasa dense si uscate, asa ca va pot lasa cateva sfaturi utile pentru a obtine textura perfecta:
Pentru a pregati aceste briose cu zmeura si ciocolata alba am folosit robotul Kenwood Prospero. Mentionez faptul ca marca Kenwood este numarul 1 in Europa pentru robotii de bucatarie, conform sursei: Institut independent de cercetare – anul 2020 – date privind valoarea vanzarilor.
Sunt convinsa ca oricine are in bucatarie un astfel de robot poate spune ca gateste cu chef.
Imi place atat de mult acest robot, incat vreau sa va impartasesc si voua impresiile mele.
Are un desingn modern, este puternic, dar compact, conceput pentru o bucatarie mica. Este usor, asa ca il poti muta fara efort.
Este un adevarat ajutor in bucatarie fiind proiectat pentru a realiza cat mai multe fuctii utile.
Are trei accesorii, un bol din otel inoxidabil cu o capacitate de 4.3l, un procesor de alimente, o masina de tocat, un storcator de citrice, un storcator de legume si fructe, un blender din sticla si protectie impotriva stropirii, care permite adaugarea ingredientelor in timpul functionarii.
Telurile se ataseaza foarte usor. Am avut nevoie de accesoriul pentru maruntire – K, perfect pentru pregatirea aluaturilor cu unt. Poate fi folosit si pentru diverse umpluturi.
Robotul Kenwood are un motor puternic de 1000 W, ceea ce ii permite robotului sa se descurce chiar si cu retete ce ridica dificultati in timpul pregatirii.
Puteti folosi si zmeura congelata, dar nu o lasati sa se topeasca si o tapetati cu faina din belsug. De preferat este sa folositi fructe proaspete. Le puteti inlocui cu alte fructe de padure (mure, afine, capsuni, fragute).
Acestea fiind spuse va las acum lista de ingrediente si modul de prepare pentru cele mai bune briose cu zmeura si ciocolata alba.
INGREDIENTE:
(pentru 12 buc.)
120 g unt
1 varf cutit de sare
150 g zahar pudra
2 oua
100 ml lapte
250 g faina
5 g praf de copt
1 lingurita extract de vanilie
1 plic zahar vanilat Borbon
180 g zmeura
50 g ciocolata alba tocata la cutit
Pentru topping:
40 g faina
40 g zahar
40 g unt rece
PREPARARE:
Va las pentru inceput modul de preparare video.
Am pus in bolul mixerulului untul foarte moale, apoi am adaugat un varf cutit de sare, zaharul vanilat Bourbon si zaharul pudra.
L-am lasat la inceput sa mixeze la viteza minima, apoi am marit viteza la treapta 3.
Am adaugat ouale pe rand, apoi extractul de vanilie.
In momentul in care am turnat laptele aluatul pare ca se branzeste, dar textura s-a schimbat imediat dupa ce am pus faina si praful de copt.
Eu am pregatit doar 12 briose, dar vasul robotului Kenwood are capacitate mare, asa ca daca aveti musafiri puteti face chiar si 36 bucati.
Am tocat ciocolata alba cu cutitul.
Am pregatit toppingul amestecand untul foarte rece cu faina si zahar pana am obtinut o compozitie cu aspect nisipos.
Am pus ciocolata tocata peste aluat, apoi am adaugat zmeura si am amestecat usor cu o spatula, astfel incat sa nu rup fructele.
Am pus in tava pentru briose hartiile, apoi le-am umplut cu aluatul cu zmeura si ciocolata alba pana la ¾ din volumul acestora. Am presarat cate o lingurita din toppingul nisipos.
Am copt briosele timp de 30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. La jumatatea timpului de coacere am rotit tava, pentru a ma asigura ca se coc uniform.
Cand au fost gata le-am lasat sa se raceasca pe un gratar. Iata cat de pufoase sunt briosele pregatite cu robotul Kenwood Prospero.
Sper ca le veti incerca si voi caci sunt cele mai bune briose cu zmeura si ciocolata alba.
Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.
Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.
Iata ce apetisante sunt briosele pregatite de Ioana Capa