fbpx

RETETE RECENTE

SAVARINE CU SIROP DE CIOCOLATA

December 14, 2020 | CATEGORIA

Savarine cu sirop de ciocolata – reteta de savarine pufoase cu frisca, insiropate si decorate cu sos de ciocolata – savarine cu aluat dospit – cele mai bune savarine.

Reteta de savarine cu sirop de ciocolata a fost pregatita de Maria Udrea autoarea blogului Retete pentru toate gusturile.

Avand in vedere faptul ca in suntem obligati sa pastram distantarea sociala am intrerupt proiectul Gatesc cu prietenii, dar ma gandesc ca acesta poate continua macar in aceasta forma online, iar cei care ar fi fost invitatii mei vor pregati de la distanta reteta si ne arata macar in poze ceea ce ar fi aratat intr-o prezentare live pe facebook. Cand lucrurile vor reveni la normal voi reveni si eu cu live-urile din bucataria mea.

Pana atunci, prima invitata in varianta online este Maria. Va invit cu drag sa o urmariti caci are multe retete simple si delicioase. Apasati pe numele blogului ei si veti fi distribuiti pe blogul ei, dar o gasiti si pe pagina de facebook aici.

Va astept si eu in fiecare zi pe pagina mea de facebook (apasati aici) cu multe retete, idei si sugestii pentru ca meniul vostru sa fie in fiecare zi rapid, gustos si usor de pregatit.

Sa revenim la reteta propusa de Maria: savarine cu sirop de ciocolata. 

Pe principiul ca orice reteta clasica se poate reinventa, iata ca si savarinele se pot prepara altfel si anume: savarine cu sirop de ciocolata.

Nu trebuie decat sa adaugam putina cacao in aluatul clasic de savarine, iar siropul il pregatim cu putina ciocolata.

Vom obtine altfel de savarine ce le vor concura cu succes pe cele clasice.

Un sfat pentru reusita acestora este sa se lase mai intai sa se usuce bine, inainte de a le scufunda in siropul de ciocolata.

Iar in sirop pot fi tinute 4-5 ore, sau chiar de seara pana dimineata, sa se patrunda bine.

Iata cat de pufoase sunt!

Pentru ca aceste asavarine sa fie cat mai ciocolatoase aluatul va contine cacao. Pentru un gust cat mai bin se foloseste smantana grasa pentru frisca – indulcita.

Blatul pentru savarine in sos de ciocolata nu se face greu, il poate pregasti si un incepator in bucatarie. Maria a pus esenta de rom in sirop, dar puteti inlocui esenta cu alcool – rom.

Puteti fierbe laptele cu semintele dintr-o pastaie de vanilie, iar ciocolata cu lapte poate fi inlocuita cu ciocolata amaruie pentru un gust mai intens de ciocolata.

Daca iubiti deserturile cu ciocolata va invit sa vedeti o colectie de retete delicioase daca apasati aici.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru savarine cu sirop de ciocolata, explicat pas cu pas mai jos.

Ingrediente pentru savarine cu sirop de ciocolata:

Pentru aluat:

4 oua

50 gr zahar

475 gr faina

25 gr cacao

300 ml lapte

60 ml ulei

1 varf cutit sare

1 plic drojdie uscata(7 gr)

Pentru sirop de ciocolata:

400 ml lapte

50 gr ciocolata cu lapte

200 gr zahar

2 lingurite esenta de rom

Pentru decor:

250 ml frisca indulcita – grasime min. 30%

100 gr ciocolata cu lapte

 

Mod de preparare savarine cu sirop de ciocolata

Preparare aluat de savarine cu cacao.

Incepem prin a pune laptele la incalzit, apoi adaugam in el zaharul si drojdia uscata. Amestecam pana acestea se dilueaza si se omogenizeaza compozitia. Cernem faina intr-un bol, impreuna cu cacaua si adaugam un praf de sare. Adaugam compozitia de lapte cu drojdie si zahar, o amestecam cu faina, apoi incorporam uleiul si ouale.
Vom obtine un aluat moale, pe care il lasam 20-30 de minute la dospit.

Intre timp, pornim cuptorul la 180 de grade si pregatim formele de savarine pe care le ungem cu putin ulei.

Punem cu o lingura aluatul de savarine in forme, asa incat sa se umple ¾ din capacitatea lor.

Coacem savarinele pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Apoi le vom scoate din forme si le vom lasa la racit.

Preparare sirop de ciocolata.

Punem laptele intr-un vas, pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucati mici si zaharul. Amestecam bine pana se topesc ingredientele solide si se omogenizeaza siropul. Il lasam la racit.

Intepam savarinele cu o scobitoare din loc in loc, le decupam un capacel, dar fara a-l strapunge de tot si le scufundam in siropul de ciocolata. Daca este nevoie asezam o presa pe ele, o farfurie, de exemplu, ca sa stea in sirop.

Cand sunt bine insiropate le scoatem pe un gratar, le lasam se se scurga putin si le decoram sub capacelul decupat, cu frisca batuta.

Topim ciocolata la bain marie și ungem capacelele savarinelor cu ea, lasand-o sa curga usor si pe laterale.

Sunt chiar delicioase savarinele cu sirop de ciocolata, au un gust deosebit!

Nu uitati sa o urmariti pe Maria! Are multe retete delicioase, simple si usor de pregatit!

 

Va invit in grupul Gatesc cu prietenii pentru mai multe retete savuroase. Poate vreti sa ne impartasiti si retetele voastre.

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *