Chec de post cu banane nuci si stafide

14 noiembrie 2020Diva in Bucatarie

Chec de post cu banane nuci si stafide. Chec de post. Chec de post cu banane. Reteta chec de post cu banane, nuci si stafide.

Chec de post. Chec de post cu banane. Reteta chec de post cu banane, nuci si stafide.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si stafide este reteta unui desert rapid, economic si foarte usor de pregatit.

Este aromat si delicios, cu textura umeda si fina.

Chec de post. Chec de post cu banane. Chec de post cu banane, nuci si stafide. Reteta chec de post cu banane, nuci si stafide.

Chec de post cu banane, nuci si stafide – este reteta unui desert rapid, economic si foarte usor de pregatit. Este aromat si delicios, cu textura umeda si fina.

Acest chec de post cu banane, nuci si stafide este rasfatul dulce din timpul postului de care te vei indragosti.

Primul meu de post cu nuci avea o textura care se faramita. De atunci am tot exersat pentru a crea un chec ce se taie frumos, iar felia ramane acum intreaga, cu aspect placut.

Revenind la desertul pe care vi-l propun azi as vrea sa va spun ca mi se pare unul din cele mai bune retete de chec cu banane de post pe care le-am pregatit.

Faptul ca nu am postat pana acum o astfel de reteta este dovada ca nu va ofer orice incercare, postez doar retete care indeplinesc conditiile mele de calitate.

Ei bine, acest chec de post cu banane, nuci si stafide sunt sigura ca o sa va cucereasca si pe voi.

Secretul lui sta in nucile coapte timp de 5 minute in cuptor, stafidele inmuiate cu rom si un lapte vegetal de cocos ce aduce un gust extraordinar de placut.

Sunt sigura ca vor indragi acest chec atat copiii, cat si adultii. Aceste fructe sunt pe gustul intregii familii, asa ca si checul meu o sa ajunga la inimile tuturor.

Pentru a pregati un chec de post cu banane, nuci si stafide aveti nevoie de maxim 10 minute de pregatire daca aveti inspiratia sa puneti din timp stafidele la inmuiat si sa coaceti nucile timp de 5 minute la 200°C.

Puteti sa il mancati pe post de mic dejun, gustare dulce sau desert. Eu am inceput cu o felie la micul dejun si mi-am mai taiat inca 2 felii langa ceasca de cafea.

Nu a prins pranzul, caci toata lumea a „gustat”cate o felie, apoi a mai luat inca una sau doua. V-am spus  ca este pe placul intregii familii! La mine asa a fost.

In acest chec de post cu banane, nuci si stafide nu am folosit otet, desi folosesc la toate deserturile de post de acest gen. Am vrut sa vad daca va creste si fara otet.

Nu a crescut foarte mult, dar am fost multumita de rezultat. Daca voi vreti un chec si mai crescut puneti maxim 1 lingurita otet in bolul cu ingrediente lichide.

Gustul de otet nu se va simti absolut deloc, va promit!

Pentru mai multe retete de desert de post va invit sa inspirati din colectia de retete de deserturi de post.

Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti doar retete de chec de post, veti gasi 10 retete de chec de post daca apasati aici.

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru chec de post cu banane, nuci si stafide:

Ingrediente chec de post cu banane, nuci si stafide:

(tava 11*24cm)

3 banane medii foarte coapte (250 g)

200 g faina

1 plic praf de copt

150 g zahar

100 ml lapte de cocos

50 ml apa minerala

70 ml ulei

1/2 lingurita pasta de vanilie

60 g nuci tocate mare – prajite 5 minute la 200°

50 g stafide

1/2 lingurita esenta rom

120 ml apa fierbinte (sau cat este nevoie pentru ca sa acopere stafidele)

Cum se face reteta de chec de post cu banane, nuci si stafide:

Pentru ca pregatirea aluatului pentru acest chec de post cu banane, nuci si stafide dureaza foarte putin am pornit cuptorul la 180°C.

Am pus stafidele intr-un bol, apoi am turnat peste ele esenta de rom si apa fierbinte. Am nevoie sa fie hidratate si moi ca sa obtin un gust bun si o textura perfecta.

Am curatat bananele de coaja, le-am pus intr-un bol si le-am pasat cu o furculita. In alt bol am amestecat zaharul cu laptele de cocos.

Am mixat in jur de 2-3 minute, apoi am adaugat apa minerala si uleiul si am amestecat iar.

Am pus bananele peste aceasta compozitie si am mixat pana s-a omogenizat.

Am adaugat pasta de vanilie, apoi am incorporat faina amestecata cu praful de copt.

Am pus stafidele scurse bine si nucile in aluatul de chec cu banane si am amestecat pana am omogenizat compozitia. Am turnat aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si am copt checul timp de 45 minute.

In functie de puterea cuptorului din dotare este posibil ca timpul de coacere sa fie diferit (cu 5 minute mai mult sau mai putin). Veti sti ca este gata cand trece testul cu scobitoarea.

Am scos checul copt din tava si l-am lasat sa se raceasca pe un gratar. Am asteptat sa se raceasca complet, apoi l-am feliat.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Daca va place sa impartasiti retetele voastre va astept cu drag in grupul Gatesc cu prietenii.

Multumesc pentru poza si impresii Angela Bot.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *