Paste cu sos pesto de busuioc
Paste cu Sos Pesto de Busuioc: Aroma Italiana Autentica
Paste cu sos pesto de busuioc – o reteta simpla, usor de pregatit, aromata si gustoasa. Aceasta reteta de paste cu sos pesto alla genevose sau pesto de de busuioc pastreaza inca ceva din retetele verii, cand gradinile sunt pline de tufe de busuioc. Eu am cules ieri ultimile tufe si am pregatit pentru a treia oara in acest an pesto cu busuioc. Reteta sosului de pesto alla genovese v-am aratat-o acum cateva luni, cand am cules primul busuioc din gradina. Gasiti reteta explicata pas cu pas daca apasati aici.
Pentru a face reteta de paste cu sos pesto de busuioc aveti nevoie de putine ingrediente si cu siguranta reteta este pe placul celor care vor sa pregateasca o reteta in 15-20 minute. Timpul cel mai mare este alocat fierberii pastelor. Pana incepe apa sa fiarba si pun pastele la fiert, sosul este deja facut.
Dar, pentru ca reteta de paste cu sos pesto de busuioc sa va iasa corect trebuie sa aveti grija sa fierbeti pastele corect, cat scrie pe pachetul acestora. In plus, aveti grija sa puneti la fiert pastele in apa cu sare cand aceasta clocoteste, respectand in acelasi timp conditia ca pentru fiecare 100 g paste sa folositi 1 l de apa si 1 lingurita de sare. NU clatiti pastele dupa fierbere! Aveti nevoie de amidonul de pe acestea pentru ca sosul sa se lipeasca.
Cu siguranta gasiti pesto alla genovese si in magazine, dar va garantez ca nu este la fel de bun ca cel facut in casa, proaspat, foarte aromat si gustos. Acum, in functie de gustul vostru veti folosi sosul pesto consistent, gros, dar puteti sa il subtiati cu 1 polonic din apa in care au fiert pastele – eu asa il folosesc.
In functie de gusturi puteti manca pastele cu sos pesto imediat, dar vara le puteti transforma in salate reci, asa lasati sa se raceasca si adaugati rosii cherry si mozzarella sau burrata.
In alta ordine de idei, am sa va spun ca nu se folosesc paste la intamplare. Am citit acum ceva vreme ca asocierea corecta a pastelor cu sosul o sa va faca sa le iubit si mai mult si sa savurati la maxim preparatul. Spaghetti erau asociate cu fructele de mare sau sosuri de rosii, pastele penne cu sosul ragu iar fusilli cu pesto pentru ca „santurile” pastelor fac ca sosul sa ramana in ele.
Reteta aceasta este perfecta pentru momentele in care vreti sa pregatiti ceva bun si satios, dar sa scapati rapid din bucatarie. Pe langa faptul ca este gustoasa si se face foarte usor reteta aduce prin folosirea busuiocului proaspat o serie de beneficii pentru organism. Busuiocul este folosit contra infectiilor urinare, are actiune protectoare asupra vaselor de sange si are si proprietati antiseptice. Am citit ca reduce pierderile de memorie asociate varstei inaintate sau stresului. Bun, acum sper sa tin minte asta cand va veni momentul. 🙂 ))
Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru paste cu sos pesto de busuioc:
Ingrediente paste cu sos pesto de busuioc:
(pentru 4 persoane)
350 g paste tip fusilli
Pentru sos pesto de busuioc:
80 g frunze de busuioc
40 g seminte de pin
2 catei de usturoi
150 ml ulei de masline
120 g parmezan
1/4 lingurita sare
Pentru servit:
150 g mozzarella/ cascaval ras
parmezan ras
Mod de preparare paste cu sos pesto de busuioc:
Am pus apa cu sare la fiert. Cat timp aceasta s-am incalzit am cules frunzele de busuioc de pe crengute si le-am pus in robot.
Am prajit foarte putin semintele de pin, apoi le-am pus pe o farfurie si le-am lasat 2 minute sa se raceasca.
Am pus in blender cateii de usturoi, semintele de pin prajite si racite, uleiul de masline.
Am mixat 30 scunde, am adaugat apoi parmezanul ras si putina sare si am continuat sa mixez.
Am pus sosul pesto intr-un bol maricel, am lipit o folie alimentara de el si l-am lasat sa astepte pana s-au fiert pastele (al dente) si le-am scurs, dar am pastrat 1 polonic din zeama in care au fiert pastele.
Am pus lichidul in care au fiert pastele peste sosul pesto, am amestecat pana am omogenizat compozitia, apoi am pus sosul in oala in care au fiert pastele.
Am pus pastele scurse peste sos, am daugat mozzarella (sau cascaval) si am amestecat pana le-am acoperit pe toate si s-a topit branza.
Am impartit paste cu pesto de busuioc in 4 farfurii adanci si am presarat parmezan ras.
Atat de simplu si atat de bun!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.