Mini tarte cu dovlecei si branza de capra in foietaj

22 iulie 2020Diva in Bucatarie

Mini tarte cu dovlecei si branza de capra in foietaj. Mini tarte cu dovlecei si branza de capra in foietaj – aperitiv rapid in aluat de foietaj – tarte aperitiv rapide cu dovlecei / zucchini.

Mini tarte cu dovlecei si branza de capra in foietaj – aperitiv rapid in aluat de foietaj – tarte aperitiv rapide cu dovlecei / zucchini.

Reteta simpla, delicioasa, rapida, foarte usor de pregatit de foietaj cu branza si dovlecel o sa va cucereasca si o sa o tot pregatiti de-a lungul timpului. 

Acestea sunt perfecte vara cand dovleceii sunt in sezon, dar le puteti pregati pe tot parcursul anului.

Pot o idee foarte buna de aperitiv pentru o masa cu prietenii, dar pot inlocui la fel de bine si cina. Le puteti lua la picnic sau la pachetel.

Cu ajutorul aluatului in foietaj poti face mereu ceva bun, rapid si usor, fara sa ai experienta in bucatarie.

Este important insa sa coci foietajului la temperaturi mari, ca sa se umfle.

In functie de puterea cuptorului si de marimea tartei temperatura poate fi scazuta apoi, astfel incat sa nu se arda aluatul la suprafata, iar la interior sa nu fie copt.

In functie de reteta, daca nu vreti ca aluatul sa se umfle prea tare il intepati cu furculita.

Dar, aceste mini tarte cu dovlecei si branza de capra in foietaj au nevoie sa fie cu acesta sa se umfle. Rezultatul final este frumos si foarte gustos.

Eu am folosit aluat de foietaj din comert. Il aveam deja in congelator, asa ca l-am lasat sa se decongeleze in frigider peste noapte.

Daca il pregatiti seara il puteti pune dimineata in frigider si il lasati 8 ore, apoi il scoateti si il lasati la temperatura camerei cu 20 minute inainte de a incepe pregatirea retetei de mini tarte cu dovlecei si branza de capra.

Pentru ca blatul sa nu se lipeasca de masa de lucru puteti presara faina sau folositi o foaie de copt.  Este bine sa puneti in frigider tartele inainte de a le coace. Mai ales vara.

Am pregatit de-a lungul timpului multe retete de aperitiv in foietaj. De la pateuri pana la tarte.

Le gasiti pe toate intr-o singura postare daca apasti aici.

Sunt preferate de multi dintre cititorii blogului, mai ales in perioada sarbatorilor sau evenimentelor in care au de pregatit multe aperitive.

Daca va plac dovleceii si vreti sa va inspirati pentru a pregati si alte retete va invit sa vedeti colectia retetelor cu dovlecei stranse in aceasta postare. 

Este adevarat, un aluat de foietaj facut in casa poate fi mai delicat, cu textura mai frumoasa, dar diferenta de gust poate fi uneori destul de mica, caci se gaseste si in comert aluat cu unt.

Incovenientul celui din comert este ca trebuie desfacut cu mare grija, caci poate sa se crape.

Crapaturile mici nu conteaza, dar cele mari pot fi rectificate daca presarati foarte putina faina si rulati putin cu sucitorul.

Dovleceii pot lasa apa, dar la temperatura mare de coacere de la inceput aceasta se va evapora rapid.

Acestea fiind spuse ma gandesc ca aceste tarte in varianta miniona o sa va placa si voua.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru mini tarte cu dovlecei si branza de capra in foietaj.

INGREDIENTE:

1 buc. aluat foietaj – 400 g

1 dovlecel lung si subtire – aprox 200 g

100 g branza de capra – rulou (sau branza din lapte de vaca si lapte de capra)

1 ou batut

PREPARARE:

In primul rand am preincalzit cuptorul la 210°C . Cuptorul meu este electric, pe ventilatie.

Am feliat dovlecelul (felii groase de 3-4mm), apoi am taiat ruloul de branza cu ajutorul unei ate mai groase. Daca folositi cutit branza se lipeste de acesta.

Am taiat aluatul de foietaj in 6 dreptunghiuri, Le-am pus in tava de copt cu distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca, apoi am inceput asamblarea mini tartelor.

Am pus feliile de branza direct pe foietaj, lasand spatiu pe langa ele in toate partile. Peste branza am aranjat feliile de dovlecel.

Am uns marginile foietajului cu ou batut, apoi am copt mini tartele cu dovlecei si branza de capra in foietaj timp de 10 minute, apoi am scazut temperatura la 200°C si am continuat sa coc inca 10-15 minute.

Au iesit foarte bune!

Abia astept sa imi spuneti cum vi se par!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *