fbpx

RETETE RECENTE

BISCUITI FRAGEZI “ROATA NOROCULUI” – Reteta divainbucatarie

February 21, 2020 | CATEGORIA

Biscuiti fragezi “Roata Norocului” sunt biscuiti fragezi cu unt – este o reteta veche din familia mea, simpla si usor de pregatit. Sunt biscuiti in doua culori, foarte fragezi, gustosi, aromati si deliciosi.

Nu sunt inecaciosi si nu se lipsesc de dinti sau gingii.

In aceasta reteta vei gasi unii din cei mai frumosi si mai deliciosi biscuiti fragezi de casa. Se pot pastra pana la 7 zile in borcane de sticla sau alte cutii care se inchid ermetic.

Biscuitii fragezi “Roata Norocului” sunt perfecti pe post de gustare dulce pentru copii, dar si pentru parinti in egala masura.

De ce se numesc “roata norocului”? Pentru ca asa i-a numit copilul meu cand era foarte mic. Cand au fost gata si -am scos din cuptor am trimis un biscuite  catre el, in cealalta parte a mesei, dandu-i vant cu un deget. Cand biscuitele s-a rotit pe masa s-a vazut foarte frumos, ca o roata de masina. Si, pentru ca povestisem ceva in ziua respectiva cu mama mea de “roata norocului”- emisiunea de la televizor. Harry, care avea doar 3 ani,  m-a intrebat daca sunt “biscuit roata norocului”. Asa de draguta mi s-a parut ideea, ca de atunci doar asa le spunem.

Daca vrei sa te inspiri si sa pregatesti si alte retete de biscuiti te invit sa urmaresti colectia mea de retete de biscuiti. Poti sa alegi alti biscuiti pentru fiecare zi din luna, sau chiar mai mult, caci veti peste 50 de retete daca dai click aici. O alta reteta de biscuiti migaloasa dar foarte frumoasa este cea a biscuitilor “oite blanoase” – biscuiti pregatiti special pentru Sarbatorile Pascale pentru copii. Tot pentru ei am pregatit fursecuri fragede “oua de Paste”. Veti observa ca ingredientele principale ale biscuitilor sunt aceleasi (zahar, unt, faina), dar si cantitatile sunt la fel.

Daca vreti sa pregatiti fursecuri, va invit sa vedeti ce retete simple si rapide am in aceasta colectie.

Si, pentru ca se apropie 1 Martie, ar putea fi o idee de cadou dulce. Ambalati in pungute de celofan pe care le legi cu snur, vor fi cu siguranta martisoare dulci apreciate. Puteti sa lasati bilutele de aluat ca niste petale si atunci vor parea niste floricele.

Daca vrei sa faci biscuiti foarte fragezi, genul acela de biscuiti care devin mai buni a doua zi, trebuie sa folosesti unt bun si gras. Minim 80% grasime.  Un alt lucru important este nu coci prea mult. Trebuie sa aiba doar o tenta aramie pe fund.

Daca nu ai facut inca acest gen de biscuiti fragezi, nu trebuie sa te sperii. Sunt biscuiti care respecta regula 1-2-3, adica o masura zahar, doua masuri unt si trei masuri faina.

Nu au nevoie de praf de copt, dar aromele precum vanilia, portocala, lamaia sau romul sunt importante. In aceasta reteta am folosit pasta de vanilie, dar puteti sa o inlocuiti cu extract natural sau esenta naturala de vanilie.

Acum va las sa vedeti lista de ingrediente si modul de preparare pentru biscuiti fragezi in doua culori – biscuiti fragezi “roata norocului”. 

INGREDIENTE:

(Pentru 37 buc)

200 g unt

1 varf cutit sare

100 g zahar tos

1 lingurita pasta vanilie sau 1 plic zahar vanilat Bourbon

1 ou

300 g faina

20 g pudra neagra de cacao

15 ml lapte

PREPARARE:

Mi-am pregatit ingredientele la indemana, astfel incat totul sa mearga rapid.

Intr-un bol am pus untul moale cu zahar si o lingurita pasta de vanilie. Puteti folosi extract natural vanilie sau esenta naturala de vanilie.

Am mixat bine, pana cand am am obtinut o crema fina de unt, apoi am incorporat oul. Am mixat inca 1 minut, luand de pe peretii vasului compozitia.

Am adaugat faina si am amestecat. Am impartit aluatul in aproximativ doua parti egale, unul avand 20 g in plus. In bolul cu 20 g mai putin am adaugat pudra de cacao si laptele.

Am framantat putin aluatul cu cacao, pana s-a omogenizat compozitia. Am pus cele doua aluaturi 15 minute in frigider. Nu este nevoie de un timp indelungat, caci urmeaza a fi prelucrat si modelat cu mainile.

Am format bilute mici din cele doua tipuri de aluat. Fiecare biluta a avut 3 g. Am pus cate 3 bilute albe si 3 bilute cu cacao, aranjandu-le alternativ.

Am strans intre degete o parte a bilutei astfel incat sa se subtieze intr-o parte. Partile subtiri le-am pus spre interior, apoi le-am lipit intre ele. Le-am modelat usor cu mana pentru ca marginile ca fie uniforme.

Am pus biscuitii direct in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt. Am avut 2 tavi si au iesit 26 biscuiti.

Dupa ce i-am copt i-am lasat sa se raceasca putin in tava, apoi i-am mutat pe gratar.

Pot fi pastrati fara probleme timp de 5 pana la 7 zile intr-un borcan de sticla inchis etans.

Va doresc spor la facut biscuiti fragezi “roata norocului”.

Daca vreti sa vedeti si retetele mele va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube:

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *