Review espressor automat melitta® caffeo solo & perfect milk

15 februarie 2020Diva in Bucatarie

Review espressor automat melitta® caffeo solo & perfect milk. Sunt o mare iubitoare de cafea, asa ca nu refuz niciodata sa testez un aparat nou, sa compar si sa fac alegeri pe care sa le impartasesc si altora.

Sunt o mare iubitoare de cafea, asa ca nu refuz niciodata sa testez un aparat nou, sa compar si sa fac alegeri pe care sa le impartasesc si altora.

Am primit acest Espressor automat Melitta® CAFFEO SOLO &Perfect Milk saptamana trecuta, asa ca week-end-ul trecut l-am testat. Am sa va las si voua impresiile mele, cu tot ce inseamna pro si contra, astfel incat atunci cand veti avea nevoie de un espressor automat sa fiti bine informati.

Despre brandul Melitta®

In primul rand am sa va spun cateva lucruri despre Melitta. Numele Melitta este legat de numele inventatoarei cafelei filtrate, doamna Melitta Bentz, care acum 112 ani a preparat in Germania prima cafea filtrata din istoria cafelei, revolutionand astfel metoda de a pregati o cafea excelenta. Intamplarea face ca eu sa cunosc acest brand de cafea de foarte multi ani. Mi-am cumparat cafea chiar de la fabrica Melitta din Minden inca de acum mai bine de 16 ani, cand prietena mea Carmen, care locuieste in Minden a vrut sa imi arate cat de buna este aceasta cafea. Din cand in cand, cand ajung in Germania, imi cumpar cafea Mellita.

Revenind la espressorul primit, vreau sa va spun ca imi place prezentarea eleganta si minimalita, dar cu designul futurist. Elementele si detelaiile sunt realizate din otel inoxidabil, iar aspectul metalic al espressorului il transforma intr-o adevarata bijuterie.

Espressorul Automat Melitta® CAFFEO SOLO & Perfect Milk: Design si specificatii 

Cu o latime incredibil de mica pentru un espressor automat, de doar 20 cm, Espressorul Automat Melitta® CAFFEO SOLO & Perfect Milk poate stationa pe orice blat din bucatarie. Pot spune ca poate fi incadrat in spatiile mici fara probleme, ceea ce constituie cu siguranta un avantaj. Dimeniunile acestuia sunt 200*325*455 mm.

Panoul de control este simplu si foloseste pictograme de baza, astfel incat sa te poti descurca chiar si fara manualul de utilizare. Ecranul LCD digital iti permite sa obtii cafeaua printr-o simpla atingere de buton.

Pe acesta am descoperit trei setari pentru intensitatea cafelei. Tot aici sunt incluse si optiunile pentru functia de abur, setarea pentru o ceasca si cea pentru prepararea a doua cesti de cafea simultan.

Sistemul de reglare al cantitatii de apa iti permite sa personalizezi cafeaua in functie de preferintele tale: poti alege ca espressorul sa distribuie intre 30 si 220 ml de apa, doar ca nu este indicata cantitatea exacta in ml, asa ca o vei face intuitiv. Dupa ce experimentezi cateva cafele te prinzi cum sta treaba cu cantitatea de cafea dorita.

Sistemul de picurare este reglabil pe inaltime, astfel incat orice tip de cana sau pahar sa incapa perfect. Inaltimea maxima este de 135 mm.

Espressorul dispuine de o rasnita de cafea incorporata, asa ca te poti bucura de gustul excelent al unei cafele proaspat macinate. Aceasta este realizata din  otel inoxidabil ce ofera o durabilitate si putere mai mare. Spre deosebire de rasnitele ceramice, cele din otel inoxidabil precum cea de care espressorul  Melitta dispune, pot macina pana si rezidurile preznte printre boabele de cafea, precum coji sau mici bucati de lemn.

Un alt aspect important este nivelul de zgomot. Atunci cand cumperi un espressor, poate nu iti dai seama de acest aspect. Insa, ajungand acasa sau preparand cafea dis de dimineata, poti ajunge la concluzia ca nivelul ridicat de zgomot este deranjant pentru restul familiei si chiar si pentru tine. Espressorul automat Melitta® CAFFEO SOLO & Perfect Milkstraluceste la acest capitol pentru ca este incredibil de silentios.

Espressorul Automat Melitta® CAFFEO SOLO & Perfect Milk: sistemul Cappuccinatore

Un alt aspect care mi-a sarit imediat in ochi, inca de la deschiderea cutiei, este sistemul Cappucinatore. Cu ajutorul acestui sistem iti poti personaliza bauturile pana la cel mai mic detaliu. Mai mult decat atat, este si foarte usor: trebuie doar sa rotesti butonul asezat pe sistemul de spumare a laptelui.

Sistemul Cappuccinatore are trei functii:

– – realizeaza o spuma densa de lapte: prepara usor si rapid un cappuccino, flat white, latte si orioce alta reteta de cafea ce presupune spuma de lapte.

– – distribuie apa fierbinte:  foarte utile pentru prepararea rapida a ceaiurilor si pentru incalzirea cestilor de cafea inaintea prepararii unui espresso

– – incalzeste laptele: poate cei mici vor un pahar de laptre cald inainte de culcare, sau ai pofta de o ciocolata calda

Espressorul automat Melitta® este foarte usor de intretinut si curatat

Afisajul electronic te va anunta cand trebuie sa cureti aparatul.

Espressorul automat Melitta CAFFEO SOLO & Perfect Milk are doua programe de intretinere integrate: unul de autocuratare ce dureaza 15 minute si unul de detartrare ce are o durata de 30 minute.

Si pentru ca Melitta este un brand international modern, prieten cu ultimile tehnologii, are si o aplicatie pentru mobil (atat Android cat si iOS) numita Melitta Companion. Am instalat-o rapid pe telefon si inca din primele minute mi-am dat seama cat de utila este.

Primul pas pe care trebuia sa il urmez a fost sa aleg espressorul Melitta pe care il detin. Am ales modelul CAFFEO SOLO& Perfect Milk si am fost directionata catre meniul principal.

Aici am gasit trei categorii utile de informatii:

– – sfaturi utile si informatii generale despre procesul de prajire a cafelei, importanta calitatii apei utilizate si retete de cafea pe care le pot preparara cu espressorul meu Melitta

– – tutorial pas cu pasdespre cum sa schimb filtrul de apa, cum sa incalzesc laptele folosind functia speciala si cum sa folosesc functiile de curatare si detartrare

– – o sectiune speciala de diagnostic care m-a cucerit imediat: contine o imagine a ecranului LCD cu toate iconitele functiilor. Apesi pe fiecare si iti descrie ce face fiecare.

Va spun  sincer ca acest espresor automat de la Melitta iti pune un zambet pe fata doar in cateva minute. Este complex, dar usor de folosit!

In urma testarii diverselor marimi de cafele, cappucino, cafea cu lapte, am ajuns la concluzia ca intodeauna ai un motiv bun pentru a savura o cafea perfecta. Melitta transforma cafeaua in placere. In fiecare zi.

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *