Doua retete de crenvursti in aluat de pizza
Doua retete de crenvursti in aluat de pizza

V-am pregatit doua retete de crenvursti in aluat de pizza, retete ce vor fi placul copiilor, dar si al parintilor. Se pregatesc foarte usor.
Cele doua retete de crenvursti in aluat de pizza sunt potrivite pentru micul dejun, gustare, dar si la o seara cu prietenii copiilor sau pentru noi, adultii, langa o halba de bere.
Anul trecut, pe vremea acesta o mamica in cerea idei de gustari pentru petrecerea copilului.
Despre crenvursti
Pe vremea aceea nu aflasem de acesti crenvursti POLI de la Perutnina cu 90% carne de pui si imi pare rau ca nu am avut sansa sa ii ofer aceste idei atunci, dar poate le va folosi anul acesta.
Produsele POLI sunt pregatite cu ingrediente fara gluten, fara potentiatori de arome, fara coloranti, far alergeni, cu continut redus de sare. Cand toata lumea cauta produse cat mai apropiate de natura, cei de la Perutnina, cu o experienta de peste 40 de ani, au reusit sa devina lideri in productia preparatelor din carne de pui ce au certificat HALAL. Acest lucru inseamna ca folosesc carne curata, fara toxine, nu contin porc/sorici sau emulsii de sorici.
Eu am incercat deja si sunca Poli in alta reteta, paine floare aperitiv cu sunca si a fost foarte bine primita chioar de catre mamici. Va recomand sa le incercati si voi, caci copiii vor fi foarte incantati de retete atat din punct de vedere gust, cat si pentruy prezentare. Sunt sigura ca majoritatea dintre voi ati mancat crenvurstii fierti.
I-am gatit la cuptor, in acelasi timp cu aluatul de pizza si au iesit perfecti!
Despre retete
Eu am pregatit aceste doua retete de crenvurti cu aluat de pizza in week-end, cand am avut musafiri cu copii. Au fost atat de incantati de aceasta metoda de a gati crenvurstii, incat au spus ca vor face si ei neaparat aceste retete.
Prima reteta este cu crenvusti impanati cu cascaval si imbracati in aluat uns cu foarte putin ketchup, iar a doua are doar crevursti taiati pe diagonala, astfel incat sa poata fi introdus aluatul in interiorul acestora.
Se fac foarte usor, asa ca invitatii vor fi foarte incantati de faptul ca au reusit sa aduca intr-o singura reteta prepararetele iubite de toata lumea: pizza si crenvursti.
Cand m-am gandit la aceste retete mi-am imaginat ca ar arata bine fi niste floricele facute din aluat de pizza umplute cu crenvursti, dar as fi putut pregati si alte modele speciale pentru copii: braduti, as fi putut crea un dragon dupa modelul celui cu aluat de pizza introdus in crestaturi, ca sa nu povestim de clasicul crenvusrti imbracat complet in aluat.
Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru doua retete de crenvursti in aluat de pizza, cu etape de preparare prezentate pas in imagini.
Ingrediente:
(Pentru 12 buc.)
12 buc. crenvursti Poli frankfurter, crenvursti cu 90 carne de pui
Pentru aluatul de pizza:
350 g faina
15 g drojdie proaspata
220 ml apa calduta
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
3 linguri ulei de masline
In plus:
1 felie cascaval feliat
1 lingurita ketchup
1/2 lingurita oregano uscat
1 oua batut cu 1 lingura lapte
Mod de preparare:
Aluat
Am inceput pregatirea celor doua retete de crenvursti realizand aluatul de pizza, ce are nevoie de timp pentru a creste.
Am pus faina intr-un bol. Intr-un bol mai mic. Peste aceasta am pus drojdia, o lingura din faina si zaharul, apoi am turnat putina apa calduta.
Am amestecat pana s-a dizolvat, am lasat-o sa creasca 10 minute, apoi am pus-o peste faina, am adaugat restul de apa calduta, apoi am framantat putin aluatul.
Am incorporat uleiul si sarea si am framantat bine, pana aluatul a devenit neted, elastic si omogen si nu s-a mai lipit de maini.
Apoi am impartit aluatul in 12 bucati de aproximativ 50 g. Mi-am pregatit 3 cutii de crenvursti Poli frankfurter cu carne de pui.
Prima reteta
M-am gandit sa ii pun in barcute de aluat, dar pentru ca aratau prea banal am decis sa ii sectionez astfel incat sa nu ajung cu cutitul pana jos, apoi sa impanez acesti crenvursti cu cascaval. Pentru a taia crenvurtii Poli din carne de pui asa cum imi doream m-am ajutat de 2 linguri de lemn subtiri. Am puspe rand 6 crenvurti intre ele si i-am taiat fara griji, caci cutitul se opreste in manerul lingurilor.
Am constatat ca s-au incovoiat, ceea ce nu le permitea aranjarea in barcuta de aluat de pizza pe care o pregatisem. Pentru a-i face sa stea drept am folosit un bat de frigarui din lemn. L-am intodus dintr-un capat in altul, pe lungime, prin mijloc si rezultatul a fost cel asteptat.
Initial am frut sa fac briose din aluat de pizza umplute cu crenvursti Poli din carne de pui, dar cand am vazut cat de bine arata pe batul de frigaruie m-am hotarat sa mai fac un model plecand de la aceasta metoda.
A doua reteta
Am introdus batul de frigaruie de la un capat la altul, pe lungimea acestuia, am taiat crenvurstul pe diagonala (cutitul se va opri in bat) si am tras apoi de acesta pentru ca aluatul de pizza intins ca un snur lung si subtirel sa fie introdus de sus pana jos in toate sectiunile realizate.
Am pus „frigaruile” de crenvursti in tava de copt tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu ou batut cu o lingura de lapte, apoi le-am copt pana s-au rumenit in cuptorul preincalzit la 200°C (in jur de 20 minute in cuptor pe ventilatie).
Au fost foarte, foarte buni! Si foarte apreciati!
Va invit sa ii incercati si voi. Puteti chiar sa ii puneti pe cei mici sa va ajute sa ii pregatiti impreuna.
Noi, adultii, i-am mancat cu mustar si ketchup picant, in timp ce copiii au ales ketchup dulce.
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.