Trandafirul desertului desert la rece din fulgi de porumb
Trandafirul desertului desert la rece din fulgi de porumb.
Trandandafirul desertului – trandafir de nisip – desert la rece din fulgi de porumb si ciocolata.
Este o reteta simpla, usor si rapid de pregatit, cu ingrediente la indemana oricui. Sunt convinsa ca va fi pe placul celor mici, dar nici adultii nu vor ocoli acest desert crocant, dar extrem de savuros.
Trandafirul desertului – desert la rece din fulgi de pormb si ciocolata poate fi pregatita chiar si de un copil. Sunt convinsa ca multi copii gasesc ca este distractiv sa pregateasca ceva alaturi de mame sau bunici, iar acest desert ar putea o solutie pentru a petrece timp frumos impreuna.
Pentru ca desertul sa fie reusit veti folosi ciocolata de buna calitate (nu recomand ciocolata menajera) si unt gras cu minim 80% grasime.
Eu am avut in casa fulgi de porumb cu miere de albine. Nu am folosit zahar sau alti indulcitori. Daca vreti sa fie mai dulce adaugati in ciocolata topita cu unt 1 lingura de zahar pudra, dar eu nu cred ca aveti nevoie.
„Trandafirul desertului” – trandafirul din nisip – este de fapt o roca cu „petale” usor stralucitoare si o frumusete inegalabila. Am vazut-o si eu in Tunisia, la sud de Douz.
Poate fi gasita si in alte tari din Africa in desert. „Trandafirul desertului” sau „trandafirul din nisip”, desi pare o forma delicata este o piatra rezistenta si se formeaza in mii de ani.
Am incercat sa imit forma acestei roci si cred ca am reusit fara sa depun efort. Am pus desertul in hartiute pentru minibriose (am avut nevoie de 2 hartiute, una in alta, pentru a putea sustine „trandafirul desertului”).
Hartiutele sunt necesare pentru ca sa poata fi mancate usor, fara ca cineva sa se murdareasca pe maini. Am incercat sa nu fac gramezi foarte mari.
Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru Trandafirul desertului – Tradafiri din nisip – desert la rece din fulgi de porumb si ciocolata:
INGREDIENTE:
(pentru 18 buc. mari sau 24 buc. mici)
180g ciocolata neagra (50% cacao)
1 lingura lapte
60 g unt moale – taiat in cuburi
160 g fulgi de porumb (cu miere)
PREPARARE:
Am topit ciocolata la bain-marie cu o lingura de lapte. Am luat-o de pe foc si am adaugat untul moale, apoi am amestecat pana cand s-a topit.
In acest moment am pus fulgii de porumb peste ciocolata si am amestecat cu o lingura pana in momentul in care i-am acoperit pe toti de ciocolata.
Cu doua linguri am mutat compozitia pe o hartie de copt cerata si am pus-o in frigider pana cand ciocolata s-a intarit. Daca vreti sa le modificati formele nu ezitati sa le prelucrati cu ajutorul mainilor.
Am dezlipit cu grija, le-am pus in hartiute pentru mini briose (sau hartiute pentru bomboane) si le-am savurat cu pofta!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Paginamea de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.