fbpx

RETETE RECENTE

FURSECURI SIMPLE CU ALUNE DE PADURE – BEZELE CU ALUNE

December 10, 2019 | CATEGORIA

Fursecuri simple cu alune de padure – bezele cu alune- fursecuri din albusuri cu alune de padure sau nuci.

Fursecurile cu alune sau nuci sunt delicioase, crocante la exterior, dar moi la interior. Au prezentare frumoasa, eleganta si sunt potrivite pentru zilele de sarbatori sau orice alte evenimente, dar sunt si o solutie pentru a folosi albusurile ramase de la maioneza, cozonaci sau alte prajituri.

Daca aveti nevoie si de alte sugestii pentru folosirea albusurilor ramase dupa sarbatori va las aici colectia mea de retete de deserturi din albusuri: de la clasicele bezele (simple, lipite cu crema sau cu nuca de cocos), la retete de chec, pavlova, un fel de cozonac (numit briosa in bucataria frantuzeasca) si spume cu fructe. O colectie frumoasa de fursecuri veti gasi in acest link, iar aici va las retetele de biscuiti.

Fursecurile simple cu alune sunt perfecte chiar si pentru cei care au intoleranta la gluten, caci nu contin faina absolut deloc. Seamana foarte mult cu pricomigdalele, dar nu am folosit migdale, am pus doar alune de padure primite de la verisoara mea.

Trebuie sa aveti mare grija cand le curatati de coaja. Mie mi s-a intamplat sa imi ramana cateva bucatele de coaja si nu a fost deloc ok.

Daca vreti sa aveti un platou cu diverse tipuri de fursecuri, atunci puneti pe lista si aceste fursecuri simple. Se fac foarte usor, cu ingrediente putine. Daca nu aveti alune de padure  puteti folosi nuci sau migdale, desi combinatia acestora ar da o textura foarte placuta, mai buna decat daca ati folosi doar una din ele.

Fursecurile simple cu nuci se coc la temperatura mica. Se lasa in cuptor sa se raceasca inca o ora, cu usa cuptorului intredeschisa.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru fursecuri simple cu alune de padure si va invit sa le incercati si voi.

INGREDIENTE:

(36-42 buc – in functie de cat de mari le faceti)

3 albusuri

1 varf cutit sare (am folosit sare roz)

120 g zahar brun

100 g zahar pudra

150 g alune de padure tocate sau macinate fin

optional – semintele dintr-o pastaie de vanilie

Alune de padure pentru decor

PREPARARE:

Am mixat albusurile cu un varf cutit de sare, apoi am adaugat treptat zaharul brun si cel pudra.

Cand am obtinut consistenta tare am incorporat usor alune de padure macinate. Cu 2 lingurite am pus aluatul obtinut in tava. In mijlocul fiecareia am pus cate o aluna de padure. Le-am copt in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 30 minute, apoi le-am lasat o ora sa se raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa.

Simple, bune si usor de pregatit!

Le puteti pastra 7 zile intr-o cutie inchisa ermetic.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *