Shakshuka cu legume provence
Shakshuka cu legume provence. Shakshuka cu legume, reteta simpla si gustoasa. Cum se face shakshuka cu legume.
Shakshuka cu legume, reteta simpla si gustoasa. Cum se face shakshuka cu legume.
Shakshuka cu legume Provence este adaptarea mea dupa reteta clasica de shaksuka, adica oua in sos de rosii, servite in general la micul dejun.
Shaksuka cu legume Provence este extrem de gustoasa si se pregateste rapid si usor.
Aceste oua in sos de rosii cu legume Provence sunt atat de gustoase incat sunt sanse mari sa vreti sa le mancati si pe post de cina sau la pranz, cand veti dori ceva mai usor.
Ouale in sos de rosii sunt deja prezente pe blogul meu in doua variante, dar aceasta mi se pare cea mai buna.
Shakshuka isi are originile in Africa de Nord. Se pare ca de aici a plecat catre Israel si a devenit in timp mancarea traditionala a acestei tari.
Este intalnita nu doar in zona Africii de Nord (Tunisia, Algeria, Egipt) si Israel, este intalnita in alte variante si in Turcia (unde ouale sunt inlocuite de vinete si dovlecei) sau Spania (unde ouale ochiuri sunt pregatite separat).
Am ales sa pregatesc reteta de shakshuka cu legume Provence pentru ca am dorit sa le fac baietilor mei un mic dejun consistent, gustos, pregatit cu ingrediente de cea mai buna calitate.
Din acest motiv am ales legumele Provence de la FRoSTA si vi le recomand si voua pentru ca am citit etichetele de pe produs si m-au convins ca sunt cele mai bune.
Nu au potentiatori de gust, nu folosesc arome, coloranti artificiali. Sunt produse 100% naturale, cu gust natural 100%. Pe ambalajele produselor FRoSTA veti putea gasi toate informatiile necesare.
Veti observa ca nu folosesc termeni generici de „condimente” si „verdeturi”, ingredientele sunt mentionate clar. Verdeturile sunt congelate imediat dupa colectare, iar acest lucru le ajuta sa isi pastreze toate calitatile nutritive.
Sunt convinsa ca toti cei care sunt atenti la ceea ce cumpara vor gasi in produsele FRoSTA gustul de acasa. Ma bucur ca am descoperit acest brand. FRoSTA. Fara trucuri. Fara secrete.
Va spuneam ca am ales „Amestec Provence” pentru ca citind eticheta am descoperit ca avea ceea ce imi doream: legume (morcovi, fasole verde frantuzeasca, boia, porumb si ceapa), ciuperci, cimbru si rozmarin.
Baiatul meu cand m-a vazut cu punga de legume a crezut ca ii fac o tocanita de legume si m-a intrebat daca sunt sigura ca asta vreau sa le pun pe masa la micul dejun.
Ei bine, „tocanita” mea legume cu sos de rosii si oua s-a transformat in cea mai gustoasa reteta de shakshuka cu legume Provence. Dovada?
A fost savurata cu mare pofta, iar farfuriile au fost atat de curate la final incat nici n-ai fi spus ca s-a mancat ceva in ele.
Pentru alte retete de shakshuska cantitatile pot fi orientative, dar eu am pentru voi cantitati exacte. As vrea sa fiu sigura ca o sa va iasa la fel de buna.
Nu o sa va dau un timp exact pentru a gati ouale.
In primul rand flacara de la aragaz nu poate fi chiar la fel, apoi fiecare stie cum ii place sa manance ouale. Si, mai exista si varianta de a gati cu capac (cea mai intalnita) si fara capac (care dureaza ceva mai mult).
Sunt variante de shakshuka cu branzeturi si fara branzeturi. Eu am ales varianta simpla pentru ca mi s-a parut ca as eclipsa vedetele retetei de fata: legumele Provence de la FRoSTA.
Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru shakshuska cu legume Provence:
INGREDIENTE:
1 ceapa medie
80 ml ulei
1 punga Amestec de legume Provence – 400 g
600 ml suc de rosii
1/2 lingurita de sare
1/4 lingurita piper proaspat macinat
1 lingurita ierburi Provence
1/4 lingurita pudra de chimion
1 lingurita de zahar
1/4 lingurita scortisoara
1/4 lingurita turmeric
4 oua
optional: cateva frunze de patrunjel sau busuioc tocat, pentru servire
MOD DE PREPARARE:
Aceasta este punga cu amestecul Provence pe care am folosit-o.
Am ales o tigaie incapatoare, astfel incat sa pot pregati in ea 4 oua si sosul ce le acompaniaza. Am tocat o ceapa medie si am calit-o in uleiul incins.
Am pus legumele Provence congelate peste aceasta si le-am sotat in jur de 2 minute.
Dupa acest interval de timp aratau fabulos. O multime de culori frumoase erau in tigaia mea.
Am turnat sucul de rosii peste legume, am pus capacul si am lasat focul mic pentru 10 minute.
Am pus o lingurita de ierburi de Provence, sare, piper, am amestecat apoi am gustat.
Sucul de rosii era putin cam acid asa ca am adaugat 1 lingurita de zahar, 1/4 lingurita pudra de chimion si 1/4 lingurita de scortisoara, 1/4 lingurita turmeric. Am amestecat si acum gustul a fost perfect.
Am facut in sosul de legume Provence cu rosii o adancitura cu ajutorul unei linguri si am spart un ou in interiorul acesteia.
Am repetat operatiunea rapid, astfel incat diferenta din punct de vedere al timpilor de gatire al celor patru oua sa nu fie mare.
Le-am lasat sa se gateasca fara capac, la foc mic, in jur de 5 minute, am pus apoi un capac si le-am mai lasat pana cand albusul s-a coagulat.
Am stat cu ochii pe tigaie ca sa nu se gateasca excesiv.
Servire Shakshuka cu legume:
Am mancat imediat cu mare pofta!
Micul dejun a fost satios si gustos. Va invit sa incercati si voi shakshuska cu legume Provence.
Albusurile sunt bine facute, iar galbenusul a ramas moale si bun de intins o felie de paine in el.
Sosul este extrem de gustos!
Poti sa adaugi si feta sau telemea.
Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.
Wow! Cat de bine arata! Mi-ai facut pofta! Cu prima ocazie incerc si eu 🙂
Abi astept sa imi spui cum ti s-a parut!
Ce pofta🤤🤤🤤! Trebue sa fac si eu o shakshuska urgent!!🥰👌🏻
Multumesc!!
Tare apetisant arata preparatul asta.
Abia astept sa-l incerc.
Draga mea, sunt sigura ca o sa iti placa.
Are un nume greu de pronuntat, dar arata foarte apetisant!
Multumesc!!
Reteta originala e cu rosii si ardei in loc de legume înghețate si e mult mai buna.
Exista pe blog si varianta originala, dar nu poti spune ca este mai buna pana nu incerci si varianta aceasta. 🙂
Nu puteai renunță li lingurița de zahar?
se foloseste pentru a echilibra aciditatea rosiilor.