fbpx

RETETE RECENTE

Cotlet impanat cu mere si gutui la Slow Cooker Crock Pot 4.7 L Digital

October 21, 2019 | CATEGORIA

Toamna s-a instalat comod, temperaturile au scazut, asa ca este momentul sa completez colectia retetelor de sezon cu cea mai buna reteta de cotlet de porc impanat cu mere si gutui. Parfumul si gustul acestor fructe de toamna, aduc savoare cotletului de porc gatit incet, cu ajutorul Slow Cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital.

In luna octombrie sarbatorim #Crocktober, asa ca profit sa va arat cat de usor se gateste cu ajutorul acestui aparat si ce reteta delicioasa am facut cu acesta.

Cotletul de porc impanat cu mere si gutui a iesit fraged, fara sa fie uscat si fad, asa cum se poate intampla daca este gatit in mod obisnuit la cuptor. Reteta poate fi pregatita si pentru Craciun, asa ca retineti ideea daca tineti cuptorul ocupat cu cozonaci, prajituri sau sarmale.

Slow Cookerul Crock-Pot 4.7 l digital gateste lent, dar scoate tot ce este mai bun din fiecare preparat. Efortul depus pentru a face cotlet de porc impanat cu mere si gutui este minim. Am avut nevoie de putin timp sa tai legumele si fructele, sa impanez carnea si sa pun totul in vasul aparatului. Un astfel de aparat nu va supraincalzi carnea, nu exista riscul sa se arda, iar aromele se vor imbina perfect.

Partea care imi place cel mai mult este ca nu trebuie sa spal la final cuptorul, tava, eventual inca o tigaie.

Sunt un adevarat fan al gatitului la Slow Cooker Crock Pot. De curand am convins o prietena sa isi cumpere unul. Pe langa faptul ca in acest mod va avea mai mult timp sa stea cu fetita in timp de aparatul gateste pentru familie, nu exista nici riscul ca cea mica  sa se arda sau sa se opareasca, aparatul nu emana aburi / vapori de apa in timpul procesului de gatire.

Coteltul meu de porc impanat cu mere si gutui poate fi mancat si a doua zi, este la fel de bun. Daca este taiat felii subtirele poate fi transformat in sandwich pentru pachetelul de scoala.

Am ales sa transform legumele si fructele gatite in acelasi timp cu carnea intr-un sos delicios.

Garnitura in prima zi a fost realizata din cartofi natur cu unt si verdeata, dar a doua zi fiul meu a vrut un piure de cartofi.

Acum va las sa vedeti lista de ingrediente si modul de preparare pentru cotlet de porc impanat cu mere si gutui la Slow Cooker Crock Pot 4.7l Digital:

INGREDIENTE:

1 buc. cotlet de porc – 2kg

1 mar rosu

1 gutuie medie coapta

1 lingura suc lamaie

150 ml vin alb

200 ml supa pui/vita

1 ceapa mare

1 morcov

1 catel usturoi

sare

piper

1/4 lingurita scortisoara

cateva crengute de cimbru

PREPARARE:

Am taiat cotletul de porc la distante de 1 cm, astfel incat adnciturile sa ajunga cam la jumtatate din inaltimea bucatii de carne.

Feliile din fructele spalate in prealabil, le-am scufundat intr-un castron cu apa si suc de lamaie pentru a impiedica oxidarea, apoi le-am pus in fantele realizate in bucata de carne alternand fructele (si culorile).

Am curatat ceapa si morcovul, le spalam si le le-am taiat. Ceapa taiata Julien si morcovii rondele au fost primele pe care le-am pus in vasul Crock-Pot-ului.

Am legat cotletul impanat cu mere si gutui cu o sfoara alimentara, apoi l-am pus in vas. Langa acesta am aranjat restul de fructe, dupa ce le-am scufundat si pe acestea in apa cu lamaie.

Am presarat sare, piper, scortisoara, am adaugat un catel de usturoi si cimbru. Am turnat vinul si supa rece.

Am setat Crock-Pot-ul pe modul de gatire HIGH pentru o perioada de 4 ore. Am pus capacul si l-am lasat sa gateasca in locul meu.

In timpul acesta am fost la piata pentru a cartofi si marar, am venit acasa, i-am fiert si i-am amestecat cu unt, sare si marar tocat marunt.

Garnitura a fost gata chiar in momentul in care Crock-Pot-ul a trecut pe modul de pastrare a mancarii calde.

Iata cat de apetisant este cotletul de porc impanat cu mere si gutui.

Pentru alte retete simple si delicioase va invit sa vedeti retetele mele in varianta video. Sper sa va abonati la canalul meu, unde voi veni curand si cu retete de Slow Cooker Crock Pot.

Ma gasiti si pe Instagram aici. 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *