Daca va este dor de copilarie puteti incerca reteta de fidea cu lapte. Nu stiu copil sa nu fi mancat macar o singura data fidea, taitei sau alt tip de paste cu lapte. Pentru reteta de fidea cu lapte ii sunt recunoascatoare mamei mele. Ne rasfata adesea pe mine si pe fratele meu cu o portie atunci cand primea lapte de vaca, de tara, de la una din colegele ei.
I-am facut si eu la randul meu copilului meu, inca de cand era foarte mic. In aceeasi categorie intra si retetele de orez cu lapte sau gris cu lapte.
Va recomand sa incercati si voi retetele delicioase ce mi-au marcat copilaria: putisoare, turtele pentru ajunul Craciunului, pastele cu nuca si zahar / pste cu pesmet si zahar, friganele (cunoscute si sub denumirea de paine in ou), budinca de macaroane cu branza si stafide. Pe cat de simple si usor de pregatit sunt toate acestea, pe atat de gustoase sunt.
Retetele pentru rasfatul copiilor sau pentru copilul din interiorul tau vor fi cele care vor fi duse mai departe daca avem grija sa cultivam ideea meselor in familie, cu bucate bune gatite in casa.
Din cand in cand ne putem transforma in copii. Eu asa ma simt dupa o farfurie de fidea cu lapte.
Poate fi mancata la micul dejun, pe post de gustare, dar poate inlocui si cina.
Recomand sa folositi doar lapte gras pentru a face oricare din aceste retete.
Pentru a da aroma retetei de fidea cu lapte am folosit pasta de vanilie, dar puteti pune semintele unei pastai de vanilie sau coaja rasa de portocale sau lamaie daca acestea sunt bio si este mentionat pe eticheta pungii ca se poate folosi coaja, nefiind stropita cu chimicale ce ne pot afecta sanatatea.
Eu am folosit pentru reteta acesta fidea cu multe oua. De aici se trage culoarea galbena intensa. Puteti lasa fideaua mai lunga sau o maruntiti dupa preferinte.
Important este insa nu o fierbeti excesiv de mult. Ca la orice alt tip de paste se respecta timpul indicat pe ambalaj. Oricum, gatirea va continua chiar si dupa ce a fost luata de pe foc, caci ramane in lichid fierbinte. Se va umfla destul de mult, asa ca nu este nevoie sa puneti foarte multa fidea.
Va las acum sa vedeti lista de ingrediente si modul de preparare pentru fidea cu lapte.
INGREDIENTE:
(pentru 2 portii)
600 ml lapte
1 varf cutit sare
60 g fidea
30-40 g zahar
1/2 lingurita pasta de vanilie sau semintele dintr-o pastaie de vanilie
PREPARARE:
Am pus laptele cu un varf cutit sare la fiert. In momentul in care a dat in clocot am adaugat zaharul.
Tot in acest moment am pus zaharul, am amestecat pana s-a topit si am pus fideaua. Am sfaramat putin cuibul de fidea.
Am lasat sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet (2 minute), apoi am luat de pe foc.
In acest moment pare foarte putina fidea, dar aceasta se umfla. In 5 minute, cand se poate pune in farfurii va parea mult mai multa.
Tare buna e fideaua cu lapte! Parca as vrea sa fiu iar copil, sa ma bucur de rasfaturi dulci pregatite de mama!
Va astept si pe YouTube cu retete simple si delicioase.
Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase
Comentarii