fbpx

RETETE RECENTE

NEGRESA FARA ZAHAR, FAINA SI OUA

September 4, 2019 | CATEGORIA

Negresa fara zahar, fara faina si fara oua – negresa proteica cu banane – este o prajitura simpla si buna chiar daca nu are ingrediente specifice unei prajituri.

Pot spune ca am aici brownie vegana, fara gluten si fara zahar, pentru ca textura umeda ma duce mai mult cu gandul la prajitura americana.

Un desert simplu, sanatos, pentru care am folosit banane, unt de arahide, cacao si tri blend cu gust de banane de la Herbalife Nutrition.

Se poate asa ceva? Ei bina da! Recunosc cu mana pe inima ca am avut mari indoieli asupra gustului final, dar ma bucur tare ca am descoperit ca se pot face prajituri gustoase fara zahar, oua si faina.

Si, ca sa ma credeti, va aduc ca argument faptul ca nu am facut decat cateva poze cu telefonul la etapele de pregatire. Nu ma asteptam sa imi placa si sa o postez aici. Pentru pozele finale am folosit aparatul de fotografiat, caci reteta chiar merita impartasita.

Intr-o societate in care se cauta retete sanatoase, fara zahar, fara gluten (din pacate tot mai multe persoane se confrunta cu probleme legate de gluten) ma bucur ca pot sa va impartasesc experienta mea.

Daca v-ati gandit ca este momentul sa includeti un desert in dieta voastra sa stiti ca acesta este momentul potrivit. Sunt pofticioasa si dornica de experienet noi. Nu refuz experientele si ma bucur ca, de cele mai multe ori, descopar la final ceva bun.

Asa a fost si cu aceasta negresa. Nu sunt consumatoare de produse proteice, iar produsele Herbalife imi erau conscute doar din ce am vorbit cu diverse prietene/ cunostinte. Iubitorii dietelor keto, paleo, cei care au un regim de viata vegan, vor iubi aceasta reteta.

In vremea studentiei si chiar inainte de asta imi tot faceam rochii si fuste la o croitoreasa tare draguta. Isi facea mereu timp pentru mine. La un moment dat am facut o pauza de cateva luni, asa ca in momentul in care am revenit aproape nu am recunoscut-o. Slabise foarte mult cu ajutorul produselor Herbalife. A fost prima oara cand am auzit de ele. Am retinut ideea , chiar daca nu ma interesau personal. La vremea aceea abia aveam 50 kg (la 1.70m) si alte probleme de sanatate nu aveam. La cat de slaba eram nu prea gaseam haine sa stea bine pe mine. In acea perioada vroiam sa ma ingras macar 5 kg, acum vreau sa slabesc macar 5 kg. Nu stiu cum suntem noi oamenii, dar parca niciodata nu suntem prea fericiti cu ce avem. Si, cred ca vinovati sunt cei din jurul nostru, cei care incearca sa faca niste standarde.

Cred ca cel mai important este sa fim sanatosi. Si sa avem grija ce mancam, macar din cand in cand, fara sa ne infometam, fara sa tinem cure drastice.

Dar produsul Tri Blend Select nu este un produs pentru slabit. Este un shake proteic, obtinut 100% din plante, din surse naturale. Acesta nu este un inlocuitor de masa, dar poate fi savurat in cadrul unei diete echilibrate si variate, ca parte a unui stil de viata activ si sanatos.

Asa ca, atunci cand vreti un desert rapid, delicios si sanatos, puteti incerca reteta aceasta.

Se pregateste incredibil de usor si rapid, iar gustul intrece asteptarile. Nici nu ar avea cum sa nu fie bun, cand gustul bananelor este preponderent, apoi untul de arahide isi face simtita prezenta.

Nu am folosit arome, am adaptat reteta dupa brosura primita, cu retetele ce urma sa le pregatesc intr-un atelier de gatit. Am vrut sa vad daca rezultatul este bun, caci nu te poti prezenta in fata unor oameni sa vorbesti despre ceva ce nu stii, despre gusturi pe care nu le cunosti. Chiar si un incepator in ale bucatariei poate face aceasta negresa fara zahar, faina si oua.

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru negresa fara zahar, faina si oua.

INGREDIENTE:

3 banane mari

150 g unt de arahide

50 g Tri Blend Select – cu arome de banane

25 g pudra neagra de cacao

Optional arome: esenta naturala de vanilie, esenta naturala de migdale sau rom – in functie de preferinte

MOD DE PREPARARE:

Pentru a face negresa fara zahar, faina si oua mi-am pregatit toate ingredientele la indemana si in maxim 10 minute aceasta era in cuptorul preincalzit la 190°C .

Am pus intr-un castron untul de arahide si pudra de cacao si le-am amestecat. Intr-un alt vas am pasat bananele cu o furculita.

Am pus bananele peste untul de arahide, am amestecat pana s-a omogenizat compozitia, apoi am incorporat Tri Blend Select. Eu am primit o mostra, dar va las mai jos o poza cu punga acestuia.

Am amestecat compozitia pana s-a omogenizat si am pus-o intr-o forma foarte mica, cu pereti detasabili. Cantitatea de aluat obtinuta poate fi pregatita si in forma de briose sau intr-o forma mica de chec. Am copt-o 25 minute (pot fi si 30 minute).

Nu creste in timpul coacerii si are nevoie de racire completa inainte de a fi taiata. Se poate pastra in frigider timp de 3 zile. Asta daca rezista.

Iata si o poza de la atelierul de gatit

Si produsul folosit.

Va astept si pe canalul de YouTube cu retete simple si sanatoase.

 

 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *