Cheesecake fara coacere cu oreo si capsuni

25 mai 2019Diva in Bucatarie

Cheesecake fara coacere cu oreo si capsuni.

Cheesecake fara coacere cu Oreo si capsuni este o reteta de cheesecake simplu, dar extrem de gustos, cu mascarpone si ricotta, in care am pus fructe atat in decor, cat si in interior.

Compozitia umpluturii de branza este aromata, fina, cremoasa. Blatul este cel mai simplu si mai delicios, cu o culoare superba, realizat din biscuitii Oreo adorati de copii.

Este un tort simplu, dar sofisticat in acelasi timp, elegant si delicios. Se pregateste foarte usor, iar ingredientele sunt usor de procurat.

Am pregatit acest cheesecake special pentru fiul meu. M-am gandit cum sa il surprind cu ceva nou. Chiar daca acum este un adolescent, tot vreau sa il rasfat.

Anumite gusturi nu s-au schimbat, iar pasiunea lui pentru cheesecake este inca un lucru cu care stiu ca ajung la inima lui.

Nu stiu cand au trecut anii! A crescut prea repede. Am senzatia ca timpul zboara, iar eu nu apuc sa fac tot ce vreau impreuna cu copilul meu.

Inca 2 ani si devine major. Nu stiu cum va fi viitorul, incotro se va indrepta si ce drum va alege, dar cat timp mai este langa mine vreau sa ii fac toate poftele. Iar acest cheesecake fara coacere cu Oreo si capsuni este special pentru el.

Pentru a face un cheesecake fara coacere cu Oreo si capsuni am folosit fructe proaspete, de sezon – capsuni romanesti.
Am folosit doua tipuri de gelatina: una alba maruntita fin pentru crema de branza si una rosie cu inchegare rapida- Tort Gelle pentru decor.

Multe persoane se tem sa foloseasca gelatina, motivand ca se tem ca se poate taia. Gelatina alba nu se va taia. Eu am experimentat si am fiert-o. Am obtinut acelasi rezultat bun. Cea rosie este o alta poveste, aceasta trebuie sa fie pregatita conform indicatiilor si nu exista riscul de a nu se inchega.

Pentru tortul meu am folosit o forma circulara cu diametrul de 16 cm, dar poate fi pregatit si intr-o forma de 18 cm, fara sa modificati cantitatile de mai jos.

Multe persoane ma intreba cum mut cheesecake-ul dintr-o astfel de forma pe platou. Folosesc 2 cutite lungi, cu lama foarte lata si subtire.

Blatul este intarit dupa 8 ore si nu prezinta riscuri. Ca sa ma asigur ca il scot usor pun si o hartie de copt. Cutitele intra mai usor intre hartie si blat.

Cand le introduc am grija sa fie paralele.

Se poate monta direct pe platou, folosind doar inelul exterior circular ce se deschide, cu conditia ca acesta sa fie prins de platou si sa nu se miste in timpul montajului sau cand este transportat spre frigider.

Am pregatit o multime de retete de cheesecake fara coacere de-a lungul timpului. Le veti gasi postate in colectia de deserturi fara coacere, al carui link este aici.

Colectia tuturor retetelor de cheesecake este aici. 

Iata si o felie din cheesecake-ul meu cu oreo si capsuni. Nu-i asa ca arata grozav? Sa va spun si cate este de bune? Mai bine va las sa va convingeti.

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru cheesecake fara coacere cu Oreo si capsuni.

INGREDIENTE:

(pentru o forma de 16-18 cm)

Pentru blat:

300 g biscuiti Oreo

70 g unt

Pentru crema de branza:

250 g mascarpone

250 g ricotta

60 g zahar pudra

1 lingurita extract natural vanilie

200 ml smantana pentru frisca

13 g gelatina alba fina maruntita

50 ml apa

120 g capsuni

Pentru decor:

300 -400 g capsuni (in functie de marime)

1 plic gelatina pentru decor rosu

2 linguri zahar

200 ml apa

PREPARARE:

Am pus biscuitii in mixerul vertical si i-am pasat pana am obtinut o compozitie fina, uniforma. Am topit untul si l-am pus peste biscuitii macinati. I-am amestecat cu mana. Daca compozitia ramane in forma data de mana inseamna ca am obtinut textura potrivita si ii pot pune in tava tapetata cu hartie de copt. Ii apas usor cu un pahar. Nu apas foarte tare pentru ca nu vreau sa obtin un blat betonat ce se taie greu. Am taiat capsuni de aceeasi inaltime (sau apropiata) si am lipit jumatatea interioara a fructului de marginea tavii.

Am pus forma in frigider si am trecut la pregatirea cremei.

In primul rand am pus gelatina alba intr-un  ibric, apoi am hidratat-o cu apa. Am pus un vas cu apa putin mai mare decat ibricul meu (pentru bain-marie) pe foc.

Pana a dat apa in clocot am mixat mascarpone cu ricotta si zahar pudra. Separat am mixat smantana pentru frisca pana in momentul in care aceasta s-a intarit.

Am pus-o peste crema de branza. Intre timp apa de pe foc a inceput sa fiarba, asa ca am pus ibricul cu gelatina in oala.

Cand gelatina s-a dizolvat am adaugat 2 linguri din crema de  branza peste gelatina.

Am amestecat si le-am lasat sa lichefieze si acestea, apoi le-am turnat peste restul de crema de branza si am mixat la viteza mare pana s-a omogenizat compozitia. In acest moment am adaugat extractul natural de vanilie si am mai mixat putin.

Am pus un strat de branza peste blatul de biscuit, apoi am pus jumatati de capsune mari, cu jumatatea taiata spre interior. Le-am acoperit cu restul de branza.

Am pus tava in frigider (dupa ce am acoperit-o cu o folie alimentara – ca sa nu imprumute mirosuri din frigider) si am lasat cheesecake-ul peste noapte. A doua zi am taiat cateva capsuni si le-am aranjat frumos.

Am pregatit gelatina rosie conform instructiunilor (dar am folosit doar 200 ml apa) si am turnat-o peste capsuni la 1 minut dupa ce am luat-o de pe foc.

Am mai lasat 30 de minute cheesecake-ul in frigider, apoi l-am feliat.

Sper sa va placa si sa il pregatiti si voi.

Daca va plac retetele foarte simple si rapide va invit pe canalul meu de YouTube.

Ma gasiti si pe Instagram aici.

Daca va place sa impartasiti retetele voastre si altora va invit sa faceti parte din grupul Gatesc cu prietenii.Va astept retete acolo.

Iata cat de frumos a iesit cheesecake-ul pregatit de Anda Mihaela. Multumesc!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *