RETETE RECENTE

CHEC RAPID CU BANANE SI NUCA

January 24, 2019 | CATEGORIA

Chec rapid cu banane si nuca este simplitatea absoluta ridicata la rang de rasfat pentru cei dragi atunci cand vrei sa pregatesti ceva rapid, bun, cu ce ai la indemana prin casa. Si fix asta a fost povestea acestui chec.

Eram dupa un week-end in care am gatit multe bunanati pentru musafiri, asa ca  am folosit ultimile 2 banane (una pentru poza), ultimile 3 oua, un rest de iaurt, caci restul a fost pus intr-un sos, iar alte ingrediente necesare (faina, nuca, ulei) le am in permanenta in casa.

Experienta aceasta ar fi fost pacat sa nu o impart si cu voi pentru ca a iesit un chec pe cinste. Pufos, aromat, delicat, exact ce aveam nevoie langa o ceasca de cafea si o carte buna.

Si, pentru ca tuturor ni se intampla sa ramanem uneori cu prea putine oua in casa am realizat la un moment doua postari: “ce putem pregati cu 2 oua?” si “Ce putem face cu 3 oua?”  Sper sa va fie de folos, caci veti gasi acolo retete de mancare, dar si deserturi. Ar trebui sa revin asupra articolelor sa le aduc la zi.

Checul rapid cu banane nu rapeste mai mult de 10 minute pentru pregatire si 30-35 minute de coacere intr-un cuptor electric, pe ventilatie. Timpul de coacere depinde de tipul cuptorului si puterea acestuia. Eu si prietena mea, vecina de casa, avem aceeasi marca de cuptor electric, pe ventilatie, cumparate in acelasi timp, dar difera tipurile de programe si functiile. Ei bine, timpii de coacere difera si ei. Din acest motiv insist asupra faptului ca timpul de coacere depinde de puterea cuptorului.

Revenind la checul cu banane am sa va spun ca este un desert delicios ce merge de minune in pauza de cafea, dar si in pachetelul de scoala. In zilele friguroase si gri, cele mai frumoase momente le avem cand ne apucam sa coacem ceva bun. Bananele sunt dulci si isi aduc aportul de zahar, dar si o aroma speciala, unica. Iubitorii acestui fruct vor iubi si checul meu.

Asa cum scriam la inceput, din dorinta de a nu lasa alimentele sa se strice, sa le arunc la gunoi, am pregatit un desert rapid si usor. Combinatia bananelor cu nuca este irezistila si am mai folosit-o si in alte retete.

Mai multe retete de chec (peste 70) gasiti in acest link: retete dulci simple si rapide (cu unt sau ulei, cu fructe sau ciocolata, nuci, cu iaurt sau lapte), dar si retete de chec sarate (gen painici rapide), cu diverse combinatii deliciose de chrorizzo, radei, masline, feta, rosii uscate, menta, ciuperci, sunca, etc.

Nu va mai retin atentia si va las sa vedeti de ce aveti nevoie pentru a pregati reteta de chec rapid cu banane, iar pentru modul de preparare va invit sa urmariti video. Sper ca o sa va abonati la canalul de You Tube pentru a fi la curent cu toate noutatile.

Daca doriti ma puteti urmari si pe Instagram.

 

INGREDIENTE:

1 banana mare (300g fara coaja) – sau 2 banane mai mici

180 g zahar tos

3 oua intregi

1 praf de sare

150 g faina

20 g amidon

25 g pudra neagra de cacao

1/2 lingurita pudra de scortisoara

50 g nuca macinata

5 g praf de copt

80 ml ulei

50 g iaurt grecesc

 

PREPARARE:

Va propun sa urmariti modul de preparare in varianta video si va astept sa va abonati la canalul de You Tube pentru a fi la curent cu noutatile.

Am facut si cateva print screen-uri din filmare pentru explicatii pas cu pas:

Intr-un bol cernem faina, amidonul, praful de cacao si praful de copt. In alt bol mixam 3 oua intregi cu un varf cutit de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se topeste zaharul.

Curatam o banana mare de coaja si o zdrobim cu o furculita. o punem peste oua, amestecam usor, apoi incorporam faina cu cacao.

Adaugam scortisoara, uleiul si iaurtul si amestecam usor.

Ultimul ingredient adaugat este nuca macinata. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia, apoi turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180°C 30-40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Simplu, rapid si delicios.

Spor la prajiturit!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *