Briose vegane cu ciocolata si portocale
Briose vegane cu ciocolata
Briose vegane cu ciocolata si portocale, cu aroma incredibila data de uleiul esential de la doTERRA cu gust de portocala salbatica. Sunt atat de parfumate, incat iti vine sa crezi ca ai o strans esenta din cateva portocale in acest mici dulcegarii, si asta cu ajutorul a doar 4-5 picaturi.
Despre uleiurile esentiale am inteles ca pot ajuta impotriva virusilor, bacteriilor, ciupercilor, ajuntand organismul sa isi creasca imunitatea. Acestea sunt foarte concentrate si sunt pure (nu contin compusi artificiali, arome, aditivi).
Am profitat de faptul ca aveam o sticluta cu acest ulei essential si l-am folosit intr-o prajitura cu ciocolata neagra pentru a exeprimenta puterea de a aroma a acestui ulei. Si, asa cum era de asteptat, acesta a reusit sa treaca testul, aroma acestuia fiind mai intensa si mai complexa decat cea data de ciocolata neagra. Pentru a veni in sprijinul aromei am adus si bucati de portocala, acestea avand rolul de a contribui atat la gust, cat si la prezentarea brioselor. Mi se par mult mai dragute cu petele acestea portocalii pe ele.
Briosele acestea sunt nu doar parfumate, au un gust deosebit, o textura usor umeda, dar sunt si moi si pufoase. Am lasat la final o poza cu textura lor. Cand am spus ca nu au oua, lapte sau unt aproape ca nu am fost crezuta. Se poate sa obtii dulciuri senzationale chiar si fara acestea, iar dovada clara sunt aceste briose. Sper sa imi iasa la fel de bine si in tura urmatoare, cand le voi face in forme mai micute.
In concluzie, dulcegariile acestea sunt delicii ce pot incanta orice mamica ce doreste sa ii ofere copilului un desert mai sanatos, dar si pe cei care renunta la oua si lactate pentru o perioada.
In plus, sunt pregatite in casa, avem control asupra prospetimii lor, dar si al ingredientelor folosite.
Daca v-am convins sa le incercati va spun ca aveti nevoie de maxim 10 minute sa le bagati in cuptor si alte 25 minute de asteptare sa se coaca. Restul, ramane o poveste. O poveste frumoasa cu briose vegane cu ciocolata si portocale ce se vor termina rapid. Dar la cat de usor se fac, nu va fi o problema sa le refaceti.
Atentie! Nu recomand folosirea uleiurilor esentiale in mancare decat a celor care se preteaza la acest lucru. Se recomanda folosirea lor mai ales in salate, iar pentru acest lucru se foloseste o singura picatura descompusa in alt ulei. Daca gatim la cuptor sau pe foc, vom folosi cateva picaturi mai mult, dar cu grija! Sunt foarte concentrate.
INGREDIENTE:
(pentru 9 briose mari)
180 g faina
8 g praf de copt
180 g zahar de cocos
30 g pudra de cacao
50 g ciocolata neagra bio
200 ml apa rece
1 lingura otet de vin alb
50 ml ulei
4-5 picaturi ulei essential de portocala salbatica doTERRA
1/2 portocala
PREPARARE:
Intr-un bol amestecam infredientele solide: faina, zahar, cacao si praf de copt. In alt vas pe cele lichide, adaugand uleiul essential din portocale salbatice. Turnam lichidele peste ingredientele solide si amestecam pana se omogenizeaza.
Topim ciocolata neagra la baine-marie sau la cuptorul cu microunde, adaugand 1 lingura apa langa ea, apoi o incorporam in aluat si amestecam bine.
Impartim compozitia in formele de briose tapetate cu hartie speciala, apoi punem in fiecare briosa cuburi de portocale taiate astfel incat sa nu aiba pielite pe ele.
Coacem briosele vegane de ciocolata si portocale in cuptorul preincazit la 180°C timp de 25 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca pe un gratar.
Apoi le putem savura. Pana la ultima firimitura.
Daca va place reteta si o incercati va astept pozele. Daca veti distribui reteta va multumesc anticipat.