Tavalita in nuca de cocos
Tavalita in nuca de cocos
Prajitura tavalita in nuca de cocos este reteta cu care era rasfatata Ada, prietena mea, de catre bunica ei, cand era mica. Se pare ca toata lumea iubea reteta bunicii si cred ca aveau dreptate. Sotul meu a mancat-o in seara cand pentru live-ul de pe facebook, apoi am facut inca o prajitura a doua zi.
„Tavalita” este una din acele prajituri foarte usor de pregatit si te cucereste cu simplitatea si gustul perefect.
Am primit invitatia de a participa la campania #CraciunulMeritaLurpack si am profitat de aceasta ocazie pentru a folosi acest unt in blat, dar mai ales in glazura. In blat am pus untul sarat caci avem o cantitate mare de zahar si am vrut sa echilibrez gustul, iar la glazura am folosit untul nesarat cu un continut foarte mic de apa.
Marca Lurpack are traditie de peste 100 ani si este prezent in peste 75 de tari. Daca vrei sa legi calitate, atunci Lurpack nu te va dezamagi.
Tavalita in nuca de cocos este prajitura ce te face sa te gandesti la zapada, la fulgii de nea. Cred ca acesta este unul din motivele pentru care multe gospodine aleg sa o pregateasca de sarbatori.
Combinatia de cocos si ciocolata este perfecta, o intalnim si in batoanele Bounty, in prajitura Bounty, dar si in multe altele.
Eu am pregatit tavalita cu un blat din pandispan, fara unt, insa varianta aceasta este mult mai rapida.
Secretul prajiturii prezentate mai jos este sa fie lasata sa astepte peste noapte invelita in glazura, pastrata in vas inchis ermetic. Blatul devine mai moale si mai aromat. Cu siguranta va deveni una din prajiturile preferate daca veti respecta instructiunile de mai jos si veti avea rabdare pana a doua zi (in acest caz aveti nevoie de multa vointa).
Iata cat de usor se pregateste „tavalita”in cocos:
INGREDIENTE:
Pentru blat:
50 g unt Lurpack
300 g zahar
2 oua
3 linguri miere de albine
100 ml lapte
1 plic praf de copt
400 g faina
Pentru glazura:
200 g unt Lurpack
60 ml lpate
300 g zahar pudra
60 g pudra de cacao neagra
Pentru glazura:
200 g nuca de cocos
PREPARARE:
Pentru a pregati blatul amestecam toate ingredientele intr-un bol pana se omogenizeaza compozitia, apoi turnam aluatul intr-o tava de copt cu dimensiunile de 23*28 cm, tapetata cu hartie de copt.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 minute sau pana trece testul cu scobitoarea, apoi lasam blatul sa se raceasca pe un gratar.
Cand prajitura s-a racit o taiem in forme dreptunghiulare de marime aproximativ egala.
Pregatim apoi glazura.
Topim untul cu cacao si lapte, adaugam zaharul si omogenizam. Scufundam fiecare bucata de prajitura in glazura, apoi o tavalim prin nuca de cocos si o punem pe un gratar pana se intareste glazura.
Daca dati click pe poza veti vedea cum am pregatit reteta intr-un live pe facebook.
Bucurati-va de sarbatori de prajituri bune!