Negresa cu crema de cocos

15 noiembrie 2017Diva in Bucatarie

Negresa cu crema de cocos. Intr-un alt bol mixam ouale si zaharul de cocos. Mutam ciocolata pe masa de lucru, turnam ouale peste aceasta

 

Negresa cu crema de cocos este o reteta speciala pentru sarbatorile ce vor urma. Multi dintre noi facem excese alimentare in acea perioada, asa ca un desert cu ceva mai putine calorii, pregatit cu ingrediente speciale pentru cei care au intoleranta la lactoza, dar si pentru cei care isi doresc un desert ce nu va afecta colesterolul prea tare, atunci o negresa in care am folosit in loc de unt si lapte o crema de cocos o sa fie nu doar un desert mai sanatos, ci si unul foarte delicios. Este potrivita si pentru copii, caci zaharul de cocos are un indice glicemic mult mai redus, iar dietele nu vor fi influentate de 1-2 cuburi din aceasta prajitura. Spun asta din proprie experienta. 😉

Din pacate sunt multi copii, dar si adulti, care au intoleranta la lactoza. Din fericire, pentru acestia exista solutii la indemana, iar pregatirea unui desert special pentru ei nu va fi nici pe departe o problema. Atunci cand toata lumea isi doreste o negresa, puteti sa va ganditi la reteta aceasta. Negresa cu crema de cocos este atat de buna, pufoasa, usor umeda, incat promisiunea mea ca o veti adora este indeplinita pana la ultima firimitura. In plus, se face foarte usor. Nu aveti cum sa dati gres.

Din fericire, daca ne propunem sa urmam sloganul #Mananc Responsabil avem sanse ca inceputul anului sa ne gasesasca veseli, fericiti si fara probleme medicale, pentru ca vom manca in perioada sarbatorilor de iarna gustos, responsabil si sanatos.

Va las sa descoperiti cat de usor se face aceasta prajitura:

INGREDIENTE:

(pentru o forma 20*20 cm)

200 g ciocolata neagra

3 oua

1 varf cutit sare

120 g zahar cocos

200 g crema de cocos

120 g faina

1 plic praf de copt

1/4 lingurita pasta vanilie

1 albus

30 g zahar pudra

30 g nuca cocos

PREPARARE:

Pentru inceput topim ciocolata la baine-marie.

Intr-un alt bol mixam ouale si zaharul de cocos. Mutam ciocolata pe masa de lucru, turnam ouale peste aceasta

Amestecam rapid, apoi turnam crema de cocos. Avem grija sa scoatem tot ce este in cutie (atat lichidul cat si partea solida). Dupa aceasta operatiune mixam bine.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam compozitia amestecand usor, de jos in sus. Punem aluatul la copt pentru 7-8 minute, timp in care mixam albusul cu un praf de sare, apoi cu zaharul pudra, fara sa fie nevoie sa obtinem o compozitie tare. Ba chiar nu avem nevoie de acest lucru. Punem nuca de cocos, amestecam bine, apoi scoatem prajitura din cuptor, turnam albusul cu nuca de cocos din loc in loc, amestecam usor cu un cutit pentru a crea efectul de marmorat si continuam sa coacem inca 20 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Nu lasam prajitura sa se coaca excesiv, altfel riscam sa fie uscata.

Asa cum spuneam la inceputul postarii as vrea sa atrag atentia asupra unui fapt ingrijorator atat pentru noi, cat si pentru cei din jurul nostru, astfel incat sa fim atenti si cumpatati in pregatirea meniului de sarbatori. Putem avea cate putin din toate, dar sa le combinam cu atentie, sa incercam sa nu facem excese si sa ne bucuram de mesele de sarbatoare cu bucate bune si gustoase.

Daca va uitati la poza de mai jos o sa intelegti ingrijorarea mea. Peste 80% dintre romani sufera de cel putin o afectiune ce impune un regim alimentar special de alimentatie.

Stiu, toti credem ca pe noi nu ne afecteaza aceste lucruri. Acum nu! Si, poate niciodata, daca avem grija ce  si cat consumam.

Prin urmare va invit sa pregatiti o negresa cu crema de cocos, reteta adaptata special pentru cei care au intoleranta la lactoza.

 

 

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Arata foarte tentant si vreau sa o incerc cat mai curand. Nu am folosit niciodata crema de cocos si nici zahar de cocos dar toate au un început. Se gasesc la supermarket sau doar in magazine speciale/pe site-uri? Spor la gătit si multa sanatate!

Dă-i un răspuns lui Mihaela NegrescuAnulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *