Salata chinezeasca de broccoli

14 noiembrie 2017Diva in Bucatarie

Salata chinezeasca de broccoli. Salata mea chinezeasca de broccoli va fi in concluzie o salata plina de vitamine, arome, cu un gust foarte bun.

salata chinezeasca de broccoli

Salata chinezeasca de broccoli se pregateste foarte usor si rapid, este gustoasa si sanatoasa. Broccoli este una din legumele prea putin iubite pentru cat de multe avantaje aduce consumul acestuia.

Asigura o viata mai sanatoasa si creste longevitatea, este bogat in fier, potasiu, vitamine, calciu, avand si proprietati antioxidante si anticancerigene. Se pare ca broccoli poate preveni diverse tipuri de cancere, reduce colesterolul rau din organism, previne osteoporoza si anemia, dar si multe altele.

Salata mea chinezeasca de broccoli va fi in concluzie o salata plina de vitamine, arome, cu un gust foarte bun.

Profit de faptul ca urmeza o perioada in care se va manca mult fara carne, caci sunt mulet persoane ce tin post, dar aceasta reteta poate fi consumata oricand, iar cei care au un regim de viata vegan/vegetarian vor avea o idee noua pentru meniul lor.

INGREDIENTE:

800 g broccoli

2 linguri ulei vegetal

1 lingurita varfuita ghimbir ras

3 catei usturoi pisati

2 linguri sos soia

3 linguri ulei susan

1/2 lingurita ulei aromat picant de ardei iute

sare

piper

frunze coriandru pentru decor

PREPARARE:

Taiem buchetelele de broccoli, le clatim bine, apoi le oparim in apa cu sare timp de 4-5 minute sau pana in momentul in  care tulpina este al dente. Le scurgem si le scufundam cateva secunde in apa cu gheta pentru a pastra culoarea verde, apoi le scurgem iar si le lasam sa astepte in strecuratoare pana calim ghimbirul si usturoiul in uleiul incins.

Punem broccoli in tigaie si amestecam usor, apoi luam de pe foc si adaugam uleiul picant amestecat cu uleiul de susan, soia, sare si piper.

Amestecam pana se omogenizeaza compozitia, punem salata pe un platou, presaram coriandru si salata este pregatita.

Simpla, delicioasa, picanta si buna. Putem manca aceasta salata de broccoli ca atare, insotita de orez chinezesc sau pe post de garnitura langa peste sau alte tipuri de carne.

Daca va place reteta si o pregatiti va astept pozele, iar daca ii dati un share va multumesc anticipat.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *