Supa crema de dovleac cu ghimbir
Supa crema de dovleac cu ghimbir
Am ales sa pregatesc pentru aceste zile de toamna o supa crema de dovleac, aromata cu ghimbir si nucsoara.
Dovleacul este o sursa buna de beta-caroten, care este transformat in organism in vitamina A, are vitamina E si fibre. Acesta joaca un rol important in dieta vegetariana cand avem nevoie de mai multa vitamina A.
Ghimbirul, la randul lui, ofera multe beneficii sanatatii organismului fiind o sursa buna de calciu, magneziu, fier si vitamine.
Si, daca toate acestea sunt pregatite in vase ce le pot pastra proprietatile, atunci alegerea Zepter se dovedeste foarte inspirata.
INGREDIENTE:
1 dovleac mic – 700 g
2 cartofi mici
2 morcovi mici sau 1 buc. mare
1 ceapa medie
700 ml apa
1 frunza dafin
1 catel usturoi
120 ml smantana pentru gatit (poate fi smantana vegetala pentru cei care tin post)
30 ml sos de soia
1/4 lingurita ghimbir ras
1 varf cutit piper proaspat macinat
1 varf cutit nucsoara proaspat rasa
Pentru servit:
smantana
seminte de dovleac
PREPARARE:
Curatam legumele, le tocam cuburi si le punem intr-o oala Zepter. Adaugam o frunza de dafin, un catel de usturoi, apoi turnam apa. Punem capacul si fierbem la foc mediu timp de 6 minute. Doar de atat avem nevoie pentru a fierbe legumele intr-un vas zepter! Luam de pe foc, scoatem frunza de dafin si pasam legumele, apoi adaugam smantana, sosul de soia, razuim putina nucsoara si ghimbir dupa gust, adaugam piper si amestecam pana omogenizam compozitia.
V-am pregatit un filmulet cu modul de preparare. Eu sper sa va convinga sa o incercati si voi, caci veti avea parte de o reteta sanatoasa si gustoasa, numai buna pentru pranz.
Anda Mihaela a pregatit supa crema de dovleac.