Chef pentru o zi – la restaurantul Schnitzel Haus Ploiesti
Chef pentru o zi – la restaurantul Schnitzel Haus Ploiesti

Chef pentru o zi – la restaurantul Schnitzel Haus Ploiesti
Chef pentru o zi la restaurantul Schnitzel Haus Ploiesti situat la intrarea in Paulesti, la 5 km de Ploiesti a fost o experienta de neuitat.
Terasa restaurantului este frumoasa, ca o mica oaza de liniste, departe de forforta si agitatia orasului. Poate din acest motiv, dar si pentru calitatea serviciilor si a preparatelor, este una din locatiile in care vei gasi mesele pline si clientii multumiti.
Concursul „Fii chef pentru o zi” a fost organizat in orasele unde Selgros Romania detine magazine, iar Andra Ilias a castigat cu reteta de frigarui belineze de pui in orasul Ploiesti, desi ea este din Bucuresti.
Dupa ce si-a primit prima parte din premiu, Andra a avut parte de o experienta cu care putini oameni se pot lauda, aceea de a gati in bucataria unui restaurant pentru prietenii ei.
Asa ca a intrat in actiune alaturi de chef Andrei Pescaru pentru a pregati meniul propus de acesta: creveti in panko cu orez negru si sos tartar, muschiulet de porc in fars de pui, invelit in bacon, cu o garnitura de cartofi gratinati cu emmentaler si sos de smantana si mustar Dijon si un desert iubit de toata lumea: lava cake.
Restaurantul are o bucatarie mare, bine utilata si organizata, iar echipa mi s-a parut inchegata si pasionata. Pentru ca fara pasiune nu rezisti intr-o astfel de munca, ce presupune mai mult decat a taia ceapa si cartofi, aceasta inseamna arta, placere si devotament.
Sloganul Selgros cauta pasiunea a ajuns si la noi, bloggerii culinari. Suntem pasionati de gatit si asta se vede de la o vreme nu doar in sfera culinara, multi transformand acest hobby in meserie sau businessuri.
Andra este obisnuita cu bucatariile de restaurante, caci a avut ocazia sa gateasca si alaturi de alti chefi cunoscuti ( Joseph Hadad, Mihai Irimia, Antonio Passarelli, Catalin Scarlatescu), iar calatoriile de peste hotare s-au transformat de multe ori in aventuri culinare – unele din acestea le veti putea citi chiar pe blogul ei.
Experienta Andrei in bucataria Schnitzel Haus a inceput cu pregatirea muschiuletului de porc, gatit 30% inainte de a fi imbracat in farsul de pui cu ardei rosu (kapia)
… apoi cu farsul de pui cu baby spanac blanchat.
Platingul a fost realizat de echipa Andra si chef Andrei Pescaru, acestia completandu-se perfect, lasand impresia celor care i-ar fi vazut prima oara ca lucrau impreuna de mult timp.
Intre asamblarea muschiuletului si pregatirea efectiva a acestuia au fost realizate deserturile si crevetii.
Si iata meniul nostru la final de la evenimentul Chef pentru o zi.
Daca pozele va fac pofta, nu ezitati sa opriti in drumul vostru sa testati personal.
Creveti in panko cu orez negri si sos tartar
Muschiulet de porc in fars de pui, invelit in bacon, cu o garnitura de cartofi gratinati cu emmentaler si sos de smantana si mustar Dijon
Lava Cake
La final, as vrea sa subliniez ca aceasta experienta frumoasa a fost si pentru mine un premiu, acela de a fi alaturi de castigatoare intr-o bucatarie din care ai mereu de invatat ceva.
Si, va spun sincer, ma bucur ca fac parte din acest club al pasionatilor de gatit. De bunataturi. 🙂
Felicitari Andra, felicitari Cristina! O experienta minunata! 😉
Multumim!