fbpx

RETETE RECENTE

Chef pentru o zi – la restaurantul Schnitzel Haus Ploiesti

July 27, 2017 | CATEGORIA

Restaurantul Schnitzel Haus este situat la intrarea in Paulesti, la 5 km de Ploiesti. Terasa restaurantului este frumoasa, ca o mica oaza de liniste, departe de forforta si agitatia orasului. Poate din acest motiv, dar si pentru calitatea serviciilor si a preparatelor, este una din locatiile in care vei gasi mesele pline si clientii multumiti.

Concursul “Fii chef pentru o zi”  a fost organizat in orasele unde Selgros Romania detine magazine, iar Andra Ilias a castigat cu reteta de frigarui belineze de pui in orasul Ploiesti, desi ea este din Bucuresti.

Dupa ce si-a primit prima parte din premiu, Andra a avut parte de o experienta cu  care putini oameni se pot lauda, aceea de a gati in bucataria unui restaurant pentru prietenii ei.

Asa ca a intrat in actiune alaturi de chef Andrei Pescaru pentru a pregati meniul propus de acesta: creveti in panko cu orez negru si sos tartar, muschiulet de porc in fars de pui, invelit in bacon, cu o garnitura de cartofi gratinati cu emmentaler si sos de smantana si mustar Dijon si un desert iubit de toata lumea: lava cake.

Restaurantul are o bucatarie mare, bine utilata si organizata, iar echipa mi s-a parut inchegata si pasionata. Pentru ca fara pasiune nu rezisti intr-o astfel de munca, ce presupune mai mult decat a taia ceapa si cartofi, aceasta inseamna arta, placere si devotament.

Sloganul Selgros cauta pasiunea a ajuns si la noi, bloggerii culinari. Suntem pasionati de gatit si asta se vede de la o vreme nu doar in sfera culinara, multi transformand acest hobby in meserie sau businessuri.

Andra este obisnuita cu bucatariile de restaurante, caci a avut ocazia sa gateasca si alaturi de alti chefi cunoscuti ( Joseph Hadad, Mihai Irimia, Antonio Passarelli, Catalin Scarlatescu), iar calatoriile de peste hotare s-au transformat de multe ori in aventuri culinare – unele din acestea le veti putea citi chiar pe blogul ei.

Experienta Andrei in bucataria Schnitzel Haus a inceput cu pregatirea muschiuletului de porc, gatit 30% inainte de a fi imbracat in farsul de pui cu ardei rosu (kapia)

 

… apoi cu farsul de pui cu baby spanac blanchat.

 

Platingul a fost realizat de echipa Andra- chef Andrei Pescaru, acestia completandu-se perfect, lasand impresia celor care i-ar fi vazut prima oara ca lucrau impreuna de mult timp.

Intre asamblarea muschiuletului si pregatirea efectiva a acestuia au fost realizate deserturile si crevetii.

 

Si iata meniul nostru la final – daca pozele va fac pofta, nu ezitati sa opriti in drumul vostru sa testati personal 😉

Creveti in panko cu orez negri si sos tartar

Muschiulet de porc in fars de pui, invelit in bacon, cu o garnitura de cartofi gratinati cu emmentaler si sos de smantana si mustar Dijon

Lava Cake

La final, as vrea sa subliniez ca aceasta experienta frumoasa a fost si pentru mine un premiu, acela de a fi alaturi de castigatoare intr-o bucatarie din care ai mereu de invatat ceva.

Si, va spun sincer, ma bucur ca fac parte din acest club al pasionatilor de gatit. De bunataturi. 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *