Pizza cu dovlecei si branza de capra
Pizza cu dovlecei si branza de capra
Pizza cu dovlecei si branza de capra este absolut senzationala! La aceasta reteta am ajuns in urma unor lucruri foarte clare: aveam multa branza de capra in frigider, 6 dovlecei si zucchini frumos colorati, iar vacanta se apropie cu pasi mari si nu suport sa arunc mancare la gunoi.
Printre multe alte legume primite si cele din gradina mea, dovleceii se regasec in meniul familiei mele in fiecare saptamana pe timp de vara. Combinatia dovlecei-branza de capra este una din preferatele mele, asa ca aceasta pizza a fost realizata fara eforturi de imaginatie, pur si simplu a devenit una din preferatele mele pe timp de vara.
INGREDIENTE:
(Pentru 2 pizza cu diam. 30 cm)
Pentru blat:
500 g faina + faina pentru masa de lucru
1 plic drojdie uscata
30 ml ulei masline
10 g sare
1 lingurita rasa zahar
320-350 ml apa calduta
Pentru umplutura:
(cantitate pentru 2 buc)
200 g branza de capra (2 batoane)
1 zucchini mediu
un dovlecel de marime medie
1 zucchini galben mediu
4 linguri ulei masline
150 ml suc gros de rosii
sare
piper
3 lingurite oregano uscat
150 g mozzarella rasa
PREPARARE:
Pregatim pentru inceput blatul. Punem faina intr-un castron si facem in mijloc o gaura, iar in aceasta aranjam drojdia si zaharul. Turnam jumatate din cantitatea de apa peste acestea, amestecam si lasam sa dospeasca in jur de 5-8 minute, apoi adaugam si restul de apa si amestecam bine. In functie de temperatura, mediul in care a fosu tinuta faina, este posibil sa mai fie nevoie de putina apa. Incepem cu 200 ml si adaugam cat este nevoie.
Turnam uleiul de masline, presaram sarea, apoi incepem sa framantam aluatul pana obtinem un aluat neted ce nu se lipeste de maini. Il lasam in loc cald sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Cand aluatul a crescut il impartim in jumatate. Presaram pe masa de lucru faina si intindem aluatul cu mana.
il mutam in tava de pizza, il ungem cu 2 linguri ulei, apoi cu jumatate din cantitatea de suc de rosii.
Presaram sare, piper si 1.5 lingurite oregano uscat, apoi taiem branza de capra felii si o aranjam pe blat astfel incat sa fie distribuita uniform pe suprafata blatului.
Taiem dovleceii felii subtirele pe lungime si le aranjam pe blat. Coacem pizza pe programul presetat al cuptorului sau la o temperatura de 220°C in jur de 20 minute. O scoatem si presaram 1/2 din cantitatea de mozzarella. Continuam coacerea inca 5 minute, apoi putem scoate pizza din cuptor.
Presaram frunze de menta si putem felia pizza cu dovlecei si branza de capra.
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
Pfff, minunata, exact pe gustul meu 😉 Zmeilor, le adaug și câteva proteine 😀 ;)Multumesc pentru reteta! :-*
multumesc!
Doamne, este delicioasa! Eu am facut-o cu branza cheddar si branza de vaca, si dovlecei asta aveam prin casa… Multumesc!
Am făcut ieri…. Amazing,! Încercasem și cu mozzarella, dar nu e ok, iese prea apoasa,nu iese rumenita pe placul meu. Dar strict după rețetă, e wow…
La un moment dat spui ca se pune pe pizza 1/2 din cantit.de suc de rosii. Ok. Dar ce se face cu cealalta jumatate ca nu o mai regasesc.