Prajitura de ciocolata rasturnata cu visine
Prajitura de ciocolata rasturnata cu visine
Prajitura de ciocolata rasturnata cu visine
Prajitura de ciocolata rasturnata cu visine, zau daca nu mi se pare usor si rapid de facut, un deliciu perfect pentru rasfatul celor dragi.
Avand in vedere faptul ca se mai gasesc visine in piata, va propun sa incercati si prajitura aceasta.
Prajitura de ciocolata rasturnata cu visine este desertul perfect pentru iubitorii de ciocolata.
Gustul intens de ciocolata combinat cu visinele creaza un desert simplu, dar senzational din punct de vedere al gustului.
Se pot folosi si visine pastrate la borcan, dar acestea trebuie sa stea la scurs intr-o sita.
Daca folositi visine congelate sau cele din compot, atunci lasati visinele la scurs 1 ora.
Presarati putina faina sau amidon peste ele inainte sa turnati aluatul de brownie.
Alte sfaturi:
- se foloseste unt cu minim 80% grasime
- ciocolata trebuie sa fie de cea mai buna calitate
- faina pe care o folosesc este alba, de calitate superioara 000
Mai multe retete cu visine:
Prajitura de ciocolata rasturnata cu visine poate fi desertul pentru masa in familie, dar si pentru momentele festive.
Ingrediente:
(tava cu diametrul de 20 cm)
400 g visine – cantarite fara samburi
2 lingurite zahar tos
100 g ciocolata neagra
100 g unt
3 oua
100 g zahar pudra
80 g faina superioara 000
20 g cacao neagra
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita esenta rom
Pentru decor:
100 g ciocolata cu lapte
20 ml lapte sau smantana pentru frisca
1 lingurita unt
2 linguri fulgi ciocolata alba
cateva visine – fara samburi
Mod de preparare:
Pentru a pregati prajitura de ciocolata rasturnata cu visine incepem prin a scoate samburii visinelor. Punem fructele in tava cu pereti detasabili si presaram o lingura zahar. Coacem visinele 15-20 minute in cuptorul preincalzit la 180°. Eu mi-am dorit putin caramel pe aceasta prajitura, dar la final mi s-a lipit tava de fructe si nu as spune ca am dezlipit-o usor. Data viitoare nu voi mai pune zaharul!
In acest timp pregatim aluatul. Topim untul cu ciocolata la baine-marie sau direct pe foc foarte mic pana se topeste doar o parte din compozitie, caci restul se va topi usor amestecand in oala ce are fundul fierbinte. In alt bol amestecam ouale cu zaharul pana devin cremoase, isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam esenta de rom si amestecam putin.
Adaugam treptat ciocolata in compozitia de oua si amestecam de fiecare data, apoi incorporam faina amestecata cu cacao si praf de copt.
Turnam aluatul si coacem prajitura primele 10 minute la 200°C, apoi inca 20-30 minute la 180°C (pana trece testul cu scobitoarea).
Sunt convinsa ca nu trebuia sa incerc caramelizarea pentru ca s-a lipit o parte din aluat de fundul tavii.
Daca patim asa ceva recurgem la imbracarea prajiturii in ciocolata si nimeni nu va observa micile defecte.
Daca va place reteta si o pregatiti, va astept pozele. Eu cred ca merita sa o incercati. Iar daca veti distribui reteta, va multumesc!
Nota 10 pentru Ana Maria Catanus – si ei I s-a lipit putin prajitura, dar prezentarea finala acopera orice defect! 🙂 Important este ca I-a placut!
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube