Sorbet de fructe – 3 retete fara adaos de zahar

14 iulie 2017Diva in Bucatarie

Sorbet de fructe – 3 retete fara adaos de zahar. 1 banana mare coapta – dar putem folosi si 2 pentru un sorbet mai consistent

Pregatirea unui sorbet cu fructe nu este complicata. In plus, ne ajuta More Juice Press de la Zepter Romania, un storcator de fructe ce foloseste o tehnologie de extractie lenta, zdrobind si presand pulpa fructelor si legumelor in loc sa o toace. Acest lucru este foarte important, caci doar in acest mod se pot pastra calitatile nutritive si enzimele fructelor si legumelor.

Este dovedit stiintific faptul ca sucul de fructe ajuta la mentinerea santatii si lupta impotriva bolilor.  Daca schimbam fructele proaspete cu unele congelate obtinem un sorbet de fructe 100% natural, fara adaos de zahar, sorbet de care ne vom indragosti la prima inghititura.

Am ales sa pregatesc 3 retete  delicioase si va indemn sa le incercati si voi. Va garantez ca nu veti avea nevoie de un alt tip de inghetata, caci acestea sunt delicioase si sanatoase.

Si acum sa vedem cat de usor pregatim sorbet de fructe de padure:

SORBET DE FRUCTE DE PADURE

Ingrediente – pentru 2 persoane:

2 banane coapte

120 g zmeura

120 g afine

Preparare:

Curatam bananele de coaja, le taiem in 3-4 bucati, apoi le punem in vasul VacSy. Langa banane vor poposi afinele si zmeura, punem capacul si mutam vasul in congelator pentru minim 6 ore. Cand fructele sunt congelate le putem presa cu ajutorul More Juice Press. Vom obtine sorbet de fructe de padure ce va fi consumat imediat. Este dulce, cremos, rece – deliciu perfect pentru rasfat si racorire.

SORBET DE MANGO SI PIERSICI

Ingrediente – pentru 2 persoane: 

1 banana mare coapta

1 mango foarte mare copt

2 piersici/ nectarine – foarte mari si foarte coapte

Preparare: 

Curatam banana de coaja, o taiem in 3-4 bucati si o punem in VacSy. Curatam mango de coaja, taiem felii sau cuburi si le punem si pe acestea in VacSy. Taiem cuburi si piersicile sau nectarinele si le vom alatura fructelor puse deja in vas. Introducem Vacsy la congelator pana se congeleaza fructele (minim 6 ore), apoi le presam si obtinem un sorbet delicios ce va fi mancat imediat. Mai dulce si mai cremos decat primul sorbet, acesta este posibil sa ceara un bis – fiti pregatiti cu ingrediente in cantitate mai mare decat cele indicate de mine.

SORBET DE PEPENE ROSU CU MENTA

Ingrediente – pentru 2 persoane:

1 banana mare coapta – dar putem folosi si 2 pentru un sorbet mai consistent

1 felie de pepene rosu

Preparare:

Banana curatata si taiata in 3-4 bucati va fi pusa in VacSy, apoi taiem cuburi de pepene rosu, le curatam de seminte si le punem impreuna cu banana in congelator. Cand fructele sunt congelate le putem presa, adaugand cateva fruze de menta rupte (sau tocate) alternativ cu fructele. Acest sorbet este atat de racoritor si atat de bun, incat nu stii daca ai parte de limonada sau inghetata. Il consumam imediat.

Oricare dintre retete le veti alege eu sunt sigura ca nu veti regreta.

Va arat mai jos cele trei retete adunate intr-un video scurt pentru a va convinge cat de usor se face sorbet de fructe cu More Juice Press.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *