Dă personalitate ouălor de paște cu vopseaua carmin!

3 aprilie 2017Diva in Bucatarie

Dă personalitate ouălor de paște cu vopseaua carmin!. Iată de ce avem nevoie pentru a da personalitate ouălor de Paște cu vopseaua Carmin:

Azi vă aduc un tutorial pentru ouă vopsite pentru Paște cu ouă colorate vesel, o idee ce va fi pe placul celor mici, dar și a celor mari. Am folosit kitul pentru ouă de Paște – Carmin de la Dr. Oetker și vopsea de ouă Nuanțe de poveste Carmin – Dr. Oetker. Mi-am spus că ar trebui să mă joc cu copilul meu și să vopsim împreună câteva ouă, să exersăm modele noi pentru Paște. Ne-am distrat, am vopsit ouă, degete și masa 🙂 dar am ajuns la concluzia că folosind aceste produse creativitatea pur și simplu nu are limite. Iar timpul petrecut împreună de părinți și copii este de neprețuit!

Cu Nuanțe de poveste noi ne-am adus aminte de Povestea Iepurașului de Paște, cea pe care i-o tot citeam când era mic, iar cu kitul pentru ouă de Paște am folosit decorațiunile 3D perfecte pentru copiii care vor să își pregătească singuri ouăle ce le vor ciocni în ziua de Paște. Vor avea de unde alege: fluturași, bondari, floricele și multe alte decorațiuni.

În joia mare, când se vopsesc ouăle, nu uitați să vă lăsați inspirați de bucuria acestui anotimp plin de veselie și culoare și distrațivă cu cei mici in bucătărie vopsind împreună ouă de Paște.

Iată de ce avem nevoie pentru a da personalitate ouălor de Paște cu vopseaua Carmin:

INGREDIENTE:

Ouă albe

Vopsea de ouă Nuanțe de poveste Carmin – Dr. Oetker

Kit pentru ouă de Paște – Carmin – Dr. Oetker

Vopsea pentru ouă Carmin – roșu, verde, albastru

Mai avem nevoie de:

creioane cu gumă de șters

1 pensulă cu vârf tare

borcănele mici de plastic pentru vopsele

PREPARARE:

În primul rând vopsim ouăle in culorile alese: roșu, verde și albastru. Pentru a obține culori cât mai frumoase alegem ouă albe. Le degresăm spălându-le cu apă și detergent de vase, apoi le clătim foarte bine și le ștergem cu un prosop uscat.

Le fierbem într-o cratiță cu apă, puțină sare și o lingură de oțet, la foc mediu, în jur de 8-10 minute – în funcție de cât de tari le dorim (la 8 minute rămân foarte puțin cleioase). Separat punem la fiert apă pentru colorat. Când aceasta este fierbinte o luăm de pe foc și adăugăm vopseaua Carmin pentru colorat și 2-3 linguri de oțet de 9°. Introducem ouăle în apa fierbinte si colorată și le lăsăm în jur de 3 minute, apoi le scoatem pe un prosop de hârtie și lăsăm să se usuce vopseua în jur de 1-2 minute.

Folosim Nuante de poveste pentru a realiza ouă „Bulinuță” si  ouă „Pistruiate”. Punem în apă caldă pliculețele de culoare aurie și argintie, dar trebuie să avem grijă să le folosim repede, altfel vopseaua se va întări la loc. Dacă se va întări punem borcănelul cu vopsea in apă caldă și așteptăm până revine la starea lichidă și culoarea poate fi folosită pentru a decora ouăle.

Cu ajutorul unui creion cu gumă realizăm bulinuțele argintii și avem ouă Bulinută, iar cu o pensulă ne distrăm și facem mici buline în culori argintii și aurii obținând astfel ouă Pistruiate.

Pentru ouă „Dunguliță” tăiem fâșii subțiri de hârtie galbenă și le lipim de ouă. Pentru „Aurică” am colorat doar vârful, cel pe care îl vom folosi pentru ciocnit. Copilul meu este sigur că va fi un ou rezistent și va fi cel care le va sparge pe ale tuturor. 🙂 )) Iar, „Bondărel” va deveni vedetă în castronelul cu ouă colorate.

În tutorialul video veți vedea cât de ușor putem decora ouăle și cum le dăm personalitate cu vopseaua Carmin:

 Vopsitul ouălor de Paște poate deveni una din cele mai frumoase amintiri. Dacă noi fierbem și vopsim ouăle, iar cei mici le vor decora, cu siguranță le vom insufla dorința de a face și ei la rândul lor acest lucru când vor deveni adulți și vor avea copii.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *