Salata de cartofi cu baby sparanghel si sos verde

31 martie 2017Diva in Bucatarie

Salata de cartofi cu baby sparanghel si sos verde. Salată de cartofi cu baby sparanghel și sos verde a fost inspirată pur și simplu de locul meu preferat pentru cumpăraturi: Selgros.

Salată de cartofi cu baby sparanghel și sos verde a fost inspirată pur și simplu de locul meu preferat pentru cumpăraturi: Selgros.

De cele mai multe ori plec cu o lista de acasă, dar aici descopăr de fiecare dată ingrediente noi si planurile mele se schimbă.

În raionul de legume, fructe si flori stau cel mai mult. Aici găsim orice verdețuri ne-am imagina, chiar și cele din categoria microgreens sau flori comestibile pentru decorurile prăjiturilor.

Aș spune că este raionul în care primăvara s-a instalat confortabil și te inspiră să alegi din multitudinea de produse.

Aici am descoperit baby sparanghel și m-am îndrăgostit de el la prima vedere.

Deși programasem o rețeta de supă cremă de sparanghel, pe acesta micuț si gingaș trebuia să îl pun în valoare altfel.

In momentul în care am zărit și multitudinea de cutiuțe cu verdețuri proaspete, totul a devenit clar: o salată în care baby-sparanghelul va fi vedetă.

L-am asortat cu un sos verde, plin de arome și prospețime, în ton cu primăvara ce intră destul de timid in viața noastră.

Rețeta aceasta nu a fost doar pe placul familiei mele, căci s-au nimerit la masă și vecinii. Le-a placut atât de mult, încât a doua zi au plecat și ei la Selgros să cumpere baby sparanghel. 🙂

Ce poate fi mai frumos decât să inspiri și pe alții să pregătescă rețete noi, să îi ajuți să descopere gusturi și arome noi?

Salata de cartofi cu baby sparanghel poate fi o garnitură perfectă pentru carnea de miel sau de ied pentru masa de Paște, dar și pentru orice tip de pește pregătit la grătar sau pane.

Și, dacă aveți nevoie de propria inspirație, va recomand  să vizitați și voi Selgros, sunt sigură că veți întâlni și oameni care sa vă ajute cu un sfat pentru că aici este locul celor pasionați de bunătățuri.

Iată de ce aveți nevoie pentru a pregăti salata de cartofi cu baby sparanghel și sos verde:

INGREDIENTE:

900 g cartofi noi fierți in coajă

3 ouă fierte de consistență tare

200 g baby sparanghel

1/2 linguriță zahăr

1 felie lămâie

80-100 g șunca slaba

4 linguri ulei

2 cepe roșii medii

150 ml supă legume

1 lingură mustar

1 linguriță miere de albine

sare

piper proaspăt măcinat

Pentru sosul verde:

15 g chives

40 g oregano

40 g mentă

15 g pătrunjel

150 g iaurt gros – grecesc

1 lingură suc lămâie

1 lingură ulei masline

sare

piper

PREPARARE:

Fierbem cartofii noi în coajă în jur de 20-25 minute sau până intră și iese ușor furculița din ei. Îi lăsăm să se răcească, apoi îi curățăm de coajă. Cât timp se fierb cartofii punem și ouăle la fiert timp de 9-10 minute. Le lăsăm să se răcească, apoi le curățăm de coajă.

Spălăm baby sparanghel ușor, apoi îl fierbem fix 5 minute, la foc mic, în apă clocotită cu sare, 1/2 linguriță zahăr și 1 felie lămâie. Îl strecurăm și îl scufundăm preț de câteva secunde în apă foarte rece cu gheață, apoi îl scoatem și îl lăsăm pe o farfurie.

În 2 linguri ulei încins călim șunca tăiată cuburi, apoi adăugăm sparanghelul și îl sotăm preț de câteva secunde (până într-un minut).

Pentru a pregăti sosul verde spălăm verdețurile și le uscăm. Folosim doar frunzele de la oregano, mentă și pătrunjel. Le punem pe toate în vasul mixerului vertical, adăugăm chives, iaurt, lămâie, ulei, sare și piper și pasăm până obținem o cremă fină, omogenă. Gustăm și adăugăm dacă este nevoie sare.

Începem să montăm salata: amestecăm cartofii cu ceapa roșie tăiată Julien, asezonăm cu sare și piper, apoi adăugăm șunca călită cu baby sparanghel și turnăm dressingul realizat prin amestecarea supei foarte calde cu 2 linguri ulei, muștar și miere de albine. Amestecăm ușor până omogenizăm salata. Cartofii dacă sunt încă călduți vor absorbi dressingul ușor, dar dacă s-au răcit au nevoie de 15-20 minute pentru acest lucru. Turnăm sosul verde peste salată.

Presărăm felii de ouă și salata este gata. Salata de cartofi cu baby spanghel este gustoasă, aromată, apetisantă, așa că vă invit să o pregătiți și voi.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. n-am stiut ca exista si baby sparanghel, doar sparanghel normal, dar este f. scump, si o sa ne punem pofta in cui ! eu la SElgros nu am fost niciodata, doar la Auchan fac cumparaturile, , e aproape si e cel mai bun dupa mine. numai in Canada am vazut verdeturi din toata lumea, in Romania, nu se aduc prea multe, lumea nu cumpara , ca nu stie ce sunt unele, dar eu as manca .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *