Tort deliciu cu ananas
Tort deliciu cu ananas. 300 g lapte condensat indulcit (cel din cutie de metal, nu lapte pentru cafea)
Tort Deliciu cu Ananas este tortul perfect pentru sarbatorile ce bat la usa. Se pregateste usor, are o crema fina, delicioasa, iar decorul si umplutura din ananas. Am folosit Dole Tropical Gold Premium Pineapple si va spun ca am fost foarte inspirata cand am ales aceasta conserva pentru ca este 100% natural, fara adaos de zahar, nu contine conservanti sau coloranti, are aciditate mai mica decat cea obisnuita si de aproape 3 ori mai multa vitamina C decat ananasul clasic. Pur si simplu te indragostesti de el!
INGREDIENTE:
Pentru blat:
6 oua
180 g zahar
35 unt topit si racit
1/4 lingurita esenta de vanilie
180 g faina
optional – 1 varf cutit bicarbonat
Pentru crema si decor:
300 g lapte condensat indulcit (cel din cutie de metal, nu lapte pentru cafea)
300 g frisca lichida
250 g mascarpone
50 g nuca de cocos
16 g gelatina
1 cutie compot ananas felii Dole Tropical Gold Premium Pineapple
Pentru sirop:
200 ml suc compot ananas felii Dole
50 ml rom
PREPARARE:
Pregatim pentru inceput blatul de tort. Acesta are nevoie de timp de racire de minim 4 ore inainte de a fi taiat. Preincalzim cuptorul la 180°C, apoi punem o oala cu apa la fiert. Punem ouale intregi intr-un bol ce va putea fi pus la baine marie, apoi le amestecam cu un praf de sare. Adaugam zaharul si amestecam viguros, cat de repede putem. Mutam bolul in oala cu apa pusa pe foc si continuam sa amestecam ouale pana isi tripleza volumul si devin ca crema spumoasa. Putem folosi un mixer. Avem grija ca ouale sa nu se incalzeasca prea tare (max 50°C), altfel riscam sa se coaguleze. Luam de pe foc, continuam sa mixam (sau amestecam foarte rapid cu un tel), adaugand untul topit si racit si esenta de vanilie. Incorporam treptat faina, amestecand foarte usor, de jos in sus, cu o lingura sau o spatula.
Optional, putem adauga un varf cutit bicarbonat si amestecam. Turnam aluatul in tava si il coacem 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea sau pana in momentul in care blatul se ridica rapid la loc daca il apasam usor cu palma desfacuta.
Il lasam sa se raceasca primele 10 minute in tava, apoi il scoatem si il lasam pe un gratar minim 4 ore. Il taiem in asa fel incat sa obtinem doua blaturi de marime egala. Inainte de a taia blatul pregatim crema. Amestecam laptele condensat indulcit cu mascarpone, apoi adaugam nuca de cocos.
Punem separat 6 felii de ananas, iar restul il taiem cubulete (putem pastra putin si pentru decor) si il adaugam cremei. Hidratam gelatina cu siropul ramas din compot si putina apa, apoi o dizolvam la baine-marie. Adaugam langa gelatina 2 linguri varfuite din crema, amestecam pana devine si aceasta putin lichida, apoi o turnam peste restul de crema si amestecam energic pana omogenizam compozitia. Incorporam frisca batuta pana s-a intarit si amestecam.
Punem primul blat in tava cu pereti detasabili. Taiem ronedele de ananas pastrate in jumatate. Observam ca acestea au o culoare naturala, calda, aurie si o textura crocanta. Sigur veti iubi si voi fiecare bucatica de ananas din acest compot! 😉
Pe margine aranjam jumatatile de felii de ananas.
Insiropam blatul cu jumatate din cantitatea de sirop amestecata cu rom, apoi punem 70% din crema peste blat si nivelam. Punem al doilea blat, il insiropam, apoi aranjam restul de crema. Lasam la rece in jur de 4 ore, apoi putem sa il decoram dupa imaginatie.
Eu am folosit ananas din compotul Dole Tropical Gold Premium Pineapple , frunze de menta si ciocolata alba topita, peste care am presarat putina nuca de cocos.
Vai ce bine arata! <3 As vrea si eu o bucatica. Mai ai? 🙂
Minunat!
Buna ziua!
Imi spuneti si mie unde se gaseste lapte condensat la cutie?Il tot caut dar nu il gasesc….
Multumesc
pe net sau in auchan.
pe net aici: http://delatte.ro/
si aici: http://www.berezka.bg/ro/produkti/laptele-condensat
si aici: http://www.orientbazar.ro/diverse/lapte-condensat – acesta este cel folosit de mine.