Prajitura vegana cu ciocolata si cocos
Prajitura vegana cu ciocolata si cocos
Prajitura vegana cu ciocolata si nuca de cocos este un motiv de bucurie pentru vegani, dar si pentru cei care renunta o perioada la oua, lapte si zahar. Si, daca aducem un plus de savoare cu ajutorul unor fructe folosite pe post de decor, rasfatul va fi la puterea a doua. 🙂
INGREDIENTE:
200 g faina
20 g amidon
50 g nuca de cocos
150 g zahar de cocos
1 lingurita varfuita praf de copt
15 g praf de cacao bio
60 ml ulei
200 ml lapte de cocos
1 lingurita otet de mere
1 lingura extract de vanilie
Pentru decor:
100 g ciocolata neagra
2 linguri lapte de cocos
3 linguri nuca de cocos
1 smochina mare
frunze de menta
PREPARARE:
Punem intr-un vas laptele de cocos, uleiul, otetul de mere si extractul de vanilie, apoi adaugam zaharul de cocos si omogenizam compozitia.
In alt vas amestecam faina cu praful de copt, amidon, cacao bio si nuca de cocos, apoi le incorporam in ingredientele lichide.
Turnam aluatul in tava si il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Lasam prajitura sa se raceasca pe un gratar.
Topim ciocolata neagra cu 2 linguri lapte de cocos la microunde sau la baine-marie, apoi realizam un decor ca un grilaj si presaram nuca de cocos.
Putem adauga fructe pentru un plus de savoare si aspect mai frumos.
Pe cat de simplu se pregateste aceasta prajitura vegana cu ciocolata si nuca de cocos, pe atat de buna este!
Daca va place reteta puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro.
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube