Briose cu piure de dovleac si ciocolata
Briose cu piure de dovleac si ciocolata. Briose cu dovleac. Reteta de briose cu piure de dovleac si ciocolata. Reteta briose pufoase cu dovleac.

Briose cu piure de dovleac si ciocolata, delicii de toamna usor de pregatit
Toamna aduce in bucatarie arome calde si parfum imbietor.
Printre ingredientele vedeta ale sezonului se afla, fara indoiala, dovleacul copt.
Iar aceste briose cu dovleac copt si ciocolata sunt dovada perfecta ca deserturile simple pot fi delicioase si savuroase.
Aceste briose pot fi servite la micul dejun, la gustarea de dupa-amiaza sau incluse in pachetelul pentru scoala sau birou.
Magia dovleacului in deserturi de toamna
Aroma dovleacului copt in bucatarie
Ar fi pacat sa nu profitam de sezonul dovleacului si de parfumul placut al acestuia, mai ales cand este proaspat scos din cuptor.
In bucataria mea, toamna miroase adesea a dovleac copt, iar fiecare reteta pregatita cu el are o nota aparte de caldura si nostalgie.
Am scris deja un articol despre cum se coace corect dovleacul, pentru a obtine un piure dulce, fin si perfect desrtului.
Gasesti articolul aici.
Dovleacul – ingredient versatil pentru retete dulci si sarate
Desi il savuram adesea simplu, dovleacul este un ingredient versatil.
Poate fi folosit atat in preparate dulci, cat si sarate.
Toate retetele mele cu dovleac le poti descoperi daca apesi aici.
Toturi, recunosc, deserturile raman preferatele mele, iar aceste briose cu dovleac copt si ciocolata vin sa completeze perfect colectia mea de retete dulci de sezon.

INGREDIENTE:
(pentru 12 buc.)
Pentru piure dovleac:
230 g dovleac
1 plic zahar cu aroma scortisoara
20 g zahar
100 ml apa
Pentru briose:
200 g piure dovleac
45 g zahar brun
45 g zahar tos
2 oua mari
120 ml ulei
150 g faina
6 g praf de copt
1 lingurita scortisoara
1 varf cutit nucsoara rasa
60 g ciocolata
PREPARARE:
Am ras dovleacul, apoi l-am pus intr-o oala cu zaharul si apa si le-am lasat la foc mic pana au inceput sa se inmoaie si s-a evaporta complet apa.
Dupa ce s-a racit am pasat dovleacul pentru a obtine o crema fina.


Am mixat oualele cu cele 2 tipuri de zahar panasi-au dublat volumul si au devenit o crema, apoi am adaugat pireul de dovleac si uleiul.


Am incorporat faina cernuta in prealabil si amestecata cu praf de copt si cele 2 arome.
La final am adaugat picaturile de ciocolata.
Am umplut formele de briose pana la 3/4, apoi le-am copt in cuptorul preincalzit la 180°C panaau trecut testul cu scobitoarea ( in cuptorul meu au fost gata in 25 minute).
Le-am lasat sa se raceasca pe un gratar.
Le puteti pudra cu zahar, le lasati simple sau le decorati special pentru Halloween.


Sunt delicioase, merita sa le incercati.
Sunt cele mai bune briose cu dovleac copt si ciocolata!
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.
Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.



















