Briose cu piure de dovleac si ciocolata
Briose cu piure de dovleac si ciocolata. Briose cu dovleac. Reteta de briose cu piure de dovleac si ciocolata. Reteta briose pufoase cu dovleac.

Briose cu piure de dovleac si ciocolata, delicii de toamna usor de pregatit
Toamna aduce in bucatarie arome calde si parfum imbietor. Printre ingredientele vedeta ale sezonului se afla, fara indoiala, dovleacul copt. iar aceste briose cu dovleac copt si ciocolata sunt dovada perfecta ca deserturile simple pot fi delicioase si savuroase. Aceste briose pot fi servite la micul dejun, la gustarea de dupa-amiaza sau incluse in pachetelul pentru scoala sau birou.Magia dovleacului in deserturi de toamna
Aroma dovleacului copt in bucatarie
Ar fi pacat sa nu profitam de sezonul dovleacului si de parfumul placut al acestuia, mai ales cand este proaspat scos din cuptor. In bucataria mea, toamna miroase adesea a dovleac copt, iar fiecare reteta pregatita cu el are o nota aparte de caldura si nostalgie. Am scris deja un articol despre cum se coace corect dovleacul, pentru a obtine un piure dulce, fin si perfect desrtului. Gasesti articolul  aici.Dovleacul – ingredient versatil pentru retete dulci si sarate
Desi il savuram adesea simplu, dovleacul este un ingredient versatil. Poate fi folosit atat in preparate dulci, cat si sarate. Toate retetele mele cu dovleac le poti descoperi daca apesi aici. Toturi, recunosc, deserturile raman preferatele mele, iar aceste briose cu dovleac copt si ciocolata vin sa completeze perfect colectia mea de retete dulci de sezon.
INGREDIENTE:
(pentru 12 buc.) Pentru piure dovleac: 230 g dovleac 1 plic zahar cu aroma scortisoara 20 g zahar 100 ml apa Pentru briose: 200 g piure dovleac 45 g zahar brun 45 g zahar tos 2 oua mari 120 ml ulei 150 g faina 6 g praf de copt 1 lingurita scortisoara 1 varf cutit nucsoara rasa 60 g ciocolataPREPARARE:
Am ras dovleacul, apoi l-am pus intr-o oala cu zaharul si apa si le-am lasat la foc mic pana au inceput sa se inmoaie si s-a evaporta complet apa. Dupa ce s-a racit am pasat dovleacul pentru a obtine o crema fina.




